NASA astronotları karantina altına alındı! 

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in Uluslararası Uzay İstasyonu'na göndereceği NASA astronotları, fırlatmadan önce karantinaya alındı. 

DÜNYA 14.05.2020, 17:15 14.05.2020, 17:17
NASA astronotları karantina altına alındı! 

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in astronot taşımak üzere geliştirdiği Crew Dragon mekiği, bir süredir test aşamasındaydı. 

27 Mayıs günü Florida'da bulunan Kennedy Uzay Merkezi'nden Falcon 9 roketi ile fırlatılacak mekik, NASA astronotları Douglas Hurley ile Robert Behnken'i Uluslararası Uzay İstasyonu'na götürecek.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Uluslararası Uzay İstasyonu'na sıçramaması amacıyla astronotlar, 14 günlük karantina sürecine girdi.

Karantinanın bitmesinin ardından herhangi problem çıkmaması durumunda astronotlar, 27 Mayıs günü istasyona doğru uçacak.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevli astronot ve kozmonotlar, şimdiye kadar Rus yapımı "Progress" mekikleri ile taşınıyordu. SpaceX'in Crew Dragon mekiği ile yapılacak bu görev, şirketin ilk insanlı uzay seferi olarak kayıtlara geçecek.

Söz konusu uçuş, aynı zamanda NASA'nın Space Shuttle programını 2011 yılında bitirmesinden itibaren ABD topraklarından yapılacak ilk insanlı uzay seferi olma özelliğine sahip.

Yorumlar (0)