Nankörlüğün böylesi! "Türkiye'ye ilaç satışı durdurulabilir"

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Türkiye Büyükelçisi David Satterfield, Türkiye'nin yabancı ilaç şirketlerine olan borcunun arttığını belirterek, ilaç satışının durdurulabileceğini ima etti. 

SAĞLIK 24.09.2020, 13:42 24.09.2020, 13:50
Nankörlüğün böylesi! "Türkiye'ye ilaç satışı durdurulabilir"

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinin başlarında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) dâhil olmak üzere birçok ülkeye tıbbi yardım göndermişti.

TSK'ya (Türk Silahlı Kuvvetleri) ait askeri nakliye uçağı, söz konusu süreçte iki defa Andrews Hava Üssü'ne inerek tıbbi yardımları ulaştırmıştı. 

Yardım kolilerinde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Türkiye bayraklarının yanı sıra Mevlana'ya ait bir söze de yer verildiği görülmüştü. 

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Türkiye Büyükelçisi David Satterfield, Türkiye'ye hem cömertliği hem de müttefikliği için teşekkürlerini sunmuştu. 

Fakat Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Türkiye Büyükelçisi Satterfield, söz konusu yardımları unutarak nankörlük kokan ifadeler kullandı. 

"Türkiye'nin borcu var"

Satterfield, Türkiye'de bulunan devlet hastanelerinin, yabancı ilaç şirketlerine 2.3 milyar dolarlık bir borcu olduğunu duyurdu. 

Yabancı ilaç şirketlerinin bu durumu sürdürmek istemeyebileceğini aktaran Satterfield, yaşanacakların Türkiye'nin yararına olmayacağını söyledi. 

Satterfield, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli sosyal medya uygulamalarını kullanan Türklere ait verilerin ülkemizde tutulması isteğini de eleştirdi. 

Amerika'da son durum nasıl?

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) şu ana kadar 7 milyondan fazla yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilirken, 207 bin civarında insan yaşamını yitirdi. 

Ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitirenlerin büyük çoğunluğunun, 65 yaş üstü olduğu öğrenildi. 

Yorumlar (0)