Nahyan'ı çizen karikatürist DGM'lik oldu!

İngiltere merkezli El-Arabi el-Cedid gazetesinin Ürdünlü karikatüristi İmad Haccac'ın, İsrail ve BAE arasındaki normalleşme anlaşmasını eleştirmek için çizdiği karikatür, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın Ürdün'deki yalakalarını çıldırttı. İmad Haccac, yargılanmak için DGM'ye (Devlet Güvenlik Mahkemesi) sevk edildi.

DÜNYA 27.08.2020, 18:03
Nahyan'ı çizen karikatürist DGM'lik oldu!

BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) ve İsrail arasında imzalanan normalleşme anlaşmasına "hakaret içeren bir karikatür çizdiği" ileri sürülerek gözaltına alınan karikatürist İmad Haccac, DGM'ye (Devlet Güvenlik Mahkemesi) sevk edildi.

Ürdünlü karikatürist İmad Haccac'ın avukatı Mervan Salim, Amman Başsavcısı Rami Travne'nin, yetkisizlik dolayısıyla İmad Haccac'ı DGM'ye (Devlet Güvenlik Mahkemesi) sevk ettiğini bildirdi.

Karikatürist İmad Haccac'ın daha önce Ürdün'de yerel bir basın için çizdiği "BAE-İsrail anlaşmasını eleştiren" karikatür sebebiyle gözaltına alındığı haberleri çıkmıştı.

Ürdün makamları, şimdiye kadar karikatürist İmad Haccac'ın gözaltına alınmasıyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Karikatürist İmad Haccac, Londra merkezli El-Arabi el-Cedid gazetesinde çarşamba günü çizdiği karikatürde "İsrail ve BAE normalleşme anlaşmasına atıfta bulunarak, Amerika'nın BAE'ye satmak istediği, BAE'nin de satın almayı arzu ettiği F-35'lere İsrail'in koyduğu vetoyu" konu etmişti.

El-Arabi el-Cedid gazetesi Ürdünlü karikatüristi İmad Haccac İsrail-BAE normalleşme anlaşması karikatürü

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Dışişleri Mike Pompeo'nun Tel Aviv ziyaretinde düzenlenen basın toplantısında ABD ile BAE arasındaki F-35 anlaşmasına karşı çıktığını belirtmiş, BAE ise İsrail ve ABD ile yapılacak üçlü toplantıyı iptal ettiğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)