Myanmar’da kendi ordusu tarafından öldürülen insan sayısı 581’e yükseldi

Myanmar'da darbeci askerlerin açtığı ateşler ve hava saldırıları ile ölenlerin sayısı 581’e yükseldi.

DÜNYA 07.04.2021, 09:23 07.04.2021, 13:08
Myanmar’da kendi ordusu tarafından öldürülen insan sayısı 581’e yükseldi

Myanmar'da darbecilere karşı devam eden protesto gösterilerine karşı güvenlik birimlerinin aldığı ölümcül önlemler sürüyor.

24 saatte 11 kişi daha öldürüldü

Myanmar’daki gelişmeleri rapor ederek dünya kamuoyuyla paylaşan Siyasi Tutuklulara Yardım Kuruluşu (AAPP), ülkede son 24 saat içinde ordu mensupları tarafından açılan ateşler sonucu 11 insanın daha hayatını kaybettiğini duyurdu.

Söz konusu raporda gözaltına alınan kişi sayısının 2 bin 750 kişiyi bulduğu belirtilirken darbenin başlangıcından bugüne dek kendi ordusu tarafından vurularak öldürülenlerin sayısının da 581’e çıktığı kaydedildi.

Darbeci askerler ibadethaneleri de bastı

Ülkeden gelen haberlere göre Myanmar ordus, göstericileri arama bahanesiyle Kachin eyaletinde bulunan kiliselere de baskın düzenledi.

Göstericilerin kiliselerde saklandığını öne süren darbeci askerler, baskınlar düzenleyerek o sırada içeride ibadet eden insanlara da saldırdı. Yapılan baskınlar esnasında kiliselerin kapıları kırıldığı ve bazı eşyalara ise zarar verildiği açıklandı.

Öte yandan Myanmar’da darbeci askerler tarafından gözaltına alınan yöneticilerin askeri mahkemelerde yargılanmaları ise sürüyor.

Yorumlar (0)