Myanmar'da darbe! Yönetim orduda...

Myanmar Devlet Konseyi Başkanı Win Myint, Myanmar Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii ile iktidar partisi NLD Partisi'nin (Ulusal Demokrasi Birliği) diğer yöneticileri gözaltına alındıktan sonra açıklama yapan NLD Partisi Sözcüsü Myo Nyunt, ordunun darbe yaptığını ve ülke yönetimine el koyduğunu duyurdu.

DÜNYA 01.02.2021, 08:33 01.02.2021, 16:32
Myanmar'da darbe! Yönetim orduda...

Myanmar ordusu yayın organı tarafından yapılan açıklamada, sabah yapılan gözaltlar sonrası darbe iddiaları doğrulandı ve Genelkurmay Başkanı Min Aung Hlaing'in ülke yönetiminin başında bulunduğu ilan edildi.

Ordunun yayın organının açıklamasında, darbenin 8 Kasım 2020 tarihindeki seçimlerde hile yapıldığı iddiaları sonrası yapıldığının altı çizildi.

Darbe sonrası Myanmar'da OHAL (olağanüstü hal) ilan edildiğini duyuran ordu, ülkenin bir yıllığına askerî yönetim tarafından idare edileceğini duyurdu.

NLD Sözcüsü ajansa telefonla bildirdi

Myanmar'da iktidar partisi NLD Partisi (Ulusal Demokrasi Birliği) Sözcüsü Myo Nyunt, uluslararası bir haber ajansına telefonla açıklama yaparak, Devlet Başkanı Win Myint, Myanmar Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii ve NLD'nin diğer yöneticilerinin sabaha doğru ordu tarafından yapılan baskın sonrası gözaltına alındığını bildirmişti.

NLD Sözcüsü Myo Nyunt, Myanmar halkına seslenerek, yasalara uygun biçimde hareket etmelerini ve düşünmeden karşılık vermemelerini istediğini belirtmiş ve "Beni de gözaltına alacaklarını düşünüyorum ve bekliyorum" demişti.

Myanmar'da 8 Kasım 2020 tarihinde yapılan seçimlerin sonuçları açıklandıktan sonra "hile yapıldığı" tartışmaları yaşanmış ve Genelkurmay Başkanı Min Aung Hlaing 27 Ocak 2021 tarihinde bir açıklama yaparak, "Kanunlar düzgün biçimde uygulanmazsa Anayasa feshedilebilir." diye konuşmuştu.

Yorumlar (0)