Müzik dinlerken uyuyakalan kız öldü

Kazakistan'da 14 yaşında bir genç kız, cep telefonuyla birlikte yatağa girdi. Müzik dinlerken uyuyakalan genç kız, şarjda olan telefonun bataryasının patlaması nedeniyle hayatını kaybetti.

DÜNYA 01.10.2019, 13:07 01.10.2019, 13:23
Müzik dinlerken uyuyakalan kız öldü

Kazakistan'ın Bastobe bölgesinde bir köy evinde yaşayan 14 yaşındaki Alua Asetkyzy Abzalbek, yatağa müzik dinlediği telefonuyla girdi. O sırada uyuyakalan genç kız, sabah yatağında ölü bulundu. Başına oldukça yakın bir yerde duran telefonun bataryasının patlaması ölüm nedeni olarak gösterildi.

Polis tarafından yapılan açıklamaya göre, genç kızın baş ucunda bulunan telefon sarja takılıydı. Yapılan incelemelerin ardından genç kızın, bataryanın patlaması sonucu başından aldığı ciddi yaralar nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

Batarya "aşırı ısınma" sonucu patladı

Adli tıp uzmanları, şarja takılı olan telefonun bataryasının aşırı ısınması sonucunda patladığını doğruladı. Olay "talihsiz bir kaza" olarak değerlendirilirken, telefonun markası açıklanmadı.

Abzalbek'in en yakın arkadaşı olan 15 yaşındaki Ayazhan Dolaşeva, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yaşananlara hâlâ inanamıyorum. Alua sen benim en yakın arkadaşımdın, çocukluğumuzdan beri birlikteydik. Seni kaybetmek benim için çok zor. Seni çok özlüyor olsam da, beni sonsuza dek terk ettin." ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar (0)