Müttefiğinden sonra Rus lideri de tutukladılar!

Rusya'da muhalif lider Alexey Navalny, yeniden tutuklandı. Navalny'nin tutuklanması, güçlü bir müttefikinin Kuzey Kutbu'nda zorla askerliğe alınmasının hemen ardından geldi.

DÜNYA 26.12.2019, 14:00
Müttefiğinden sonra Rus lideri de tutukladılar!

Rusya'da muhalif siyasetçi ve yolsuzlukla mücadele için çalışan FBK isimli derneğin kurucusu Alexe Navalny, Perşembe günü derneğine yapılan bir baskınla tutuklandı. Navalny'nin sözcüsü Kira Yarmysh, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Navalny'nin zorla götürüldüğünü ve yolsuzluk karşıtı dernek FBK'da avukatların da bulunduğu bir arama yapıldığını belirtti.


Rus muhalif lider Navalny

Müttefiki Kuzey Kutbu'na yollandı!

Navalny'nin neden tutuklandığı henüz bilinmiyor. Rusya'nın en ünlü muhalif siyasetçisinin tutuklanması, müttefiki Ruslan Shaveddinov'un Pazartesi günü zorla askerlik yapması için Kuzey Kutbu çevresinde bulunan bir askeri üsse gönderilmesinin ardından yaşandı. Alexey Navalny, müttefiki Shaveddinov'un tutuklanması üzerine "Askerlik yapmak muhalifleri tutuklamanın bir yoluna dönüştü" diye konuşmuştu.


Navalny'nin müttefiği Shaveddinov

Rus yetkililer son yıllarda Navalny ve muhalif yetkililerine uygulanan baskıyı artırıyor. Alexey Navalny, geçtiğimiz yaz aylarında adil seçim talep eden büyük protestolar düzenlemişti. 

Yorumlar (0)