Mutfaktaki hazine! Tam 153 milyon lira değerinde...

İtalyan ressam Cimabue'ye ait "Alay Edilen İsa" tablosu, Fransız bir kadının mutfağından çıktı.

DÜNYA 28.10.2019, 11:03 28.10.2019, 11:08
Mutfaktaki hazine! Tam 153 milyon lira değerinde...

İtalyan ressam Cimabue'nin şaheseri kabul edilen ve kaybolduğu sanılan "Alay Edilen İsa" (Christ Mocked) tablosu, eylül ayında yaşlı bir Fransız kadının mutfağından çıkmıştı. Tablonun 4 ila 6 milyon avro (yaklaşık 31.9 milyon lira) değerinde olduğu düşünülüyordu.

Tabloyu yaşlı kadından alıp açık artırmayla satan Acteon isimli müzayede evi, tablonun 24 milyon avroya (153 milyon lira) ismi verilmeyen bir alıcıya satıldığını duyurdu.

Şaheser az daha çöpe gidecekti!

Tablonun bulunma hikayesi bir hayli ilginç 90'lı yaşlarındaki Fransız kadın, kuzey Fransa'nın Compiegne bölgesindeki evini satmaya karar verdiğinde evindeki eşyaların değerini belirlemek için bir müzayedeci çağırdı.

Phlomene Wolf ismindeki yaşlı kadın, tablonun neredeyse çöp kutusunu boylayacağını "Evimi sattıktan sonra eşyalarımı bir uzmana göstermek için 1 haftam vardı, programımda yer açmam gerekiyordu, eğer bu müzayedeciyi bulmasaydım evdeki her şeyi çöpe atacaktım" sözleriyle ifade etti; başka bir deyişle ünlü bir ressamın en önemli eseri neredeyse çöplerin arasında kaybolup gidecekti.

Tabloyu yapan, "Rönesans'ın babası"

24x20 santimetrelik tablonun, bir ocağın üstünde bulunduğu için yağla kaplı olması dışında oldukça iyi bir durumda olduğu bildirildi.

"Rönesans'ın babası" olarak isimlendirilen ünlü ressam Cimabue'nin şaheserinin, 1280 yılında yapıldığı tahmin ediliyor. Uzun yıllardır kayıp olduğu sanılan eseri inceleyen Turquin Sanat Galerisi uzmanları, eserin İtalyan ressama ait olduğu hakkında "kesinlikle emin olduklarını" açıkladılar.

Yorumlar (0)