Mustaribin, 60 yaşındaki Filistinliyi döverek öldürdü

Mustaribin olarak isimlendirilen ve Arapça konuşup Filistinli gibi giyinen İsrail'in suikast timi tarafından dövülen 60 yaşındaki Filistinli şehit oldu.

DÜNYA 19.06.2019, 15:19
Mustaribin, 60 yaşındaki Filistinliyi döverek öldürdü

İsrail işgali altında bulunan Doğu Kudüs'teki evinin önünde İsrail güçleri tarafından darp edilen 60 yaşındaki Musa Ebu Meyyale, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hastanede şehit oldu.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail'in hukuksuz olarak işgal ettiği Doğu Kudüs'ün kuzeyindeki Şuafat Mülteci Kampındaki evinin önünde yaklaşık iki hafta önce İsrail'in "Mustaribin" olarak bilinen sivil giyimli operasyon birimi unsurlarının saldırısına uğrayan ve acımasızca darp edilen Musa Ebu Meyyale, hastanede geçirdiği iki haftalık yoğun bakım sürecinin ardından yaşamını yitirdi.

Yerel kaynaklar, Musa Ebu Meyyale'nin göğüs kafesinden aldığı ağır darbeler nedeniyle yaralı şekilde hastaneye kaldırıldığı bilgisini paylaştı.

Bu sabah vefat eden Musa Ebu Meyyale, Mescid-i Aksa'da öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Harem-i Şerif'in surları yanında bulunan mezarlıkta toprağa verildi.

İsrail makamlarından ise olaya ilişkin hiçbir açıklama gelmedi.

"Mustaribin" olarak isimlendirilen bu güçler, Arapça konuşuyor ve Filistinliler gibi sivil kıyafetler giyiniyor. "Mustaribin" güçlerinin, işgal altındaki Filistin topraklarında başta suikast ve adam kaçırma olmak üzere şu ana kadar yüzlerce operasyon gerçekleştirdiği biliniyor.

Yorumlar (0)