Müslüman karşıtı Fransa’da şaşırtan tesettür mayo genelgesi

Fransa’nın Grenoble şehrinde Müslüman kadınların ve kız çocuklarının tesettür mayosu (haşema) giymesine izin verildi. Oylamada 27’ye karşı 29 oyla kabul edilen haşema, yüzme havuzlarında kullanılabilecek. 

DÜNYA 17.05.2022, 12:38 18.05.2022, 09:26
Müslüman karşıtı Fransa’da şaşırtan tesettür mayo genelgesi

İslam, Müslüman ve özellikle de tesettür karşıtı olarak bilinen; tesettürün yasaklanması için dönem dönem yasa tasarısı sunan Fransa’nın Grenoble şehrinde tesettür mayo (haşema) için genelge yayınlandı. Ülkede ilk kez Rennes şehrinde 2018 senesinde haşema ile havuza girişe izin verilmiş ve bu şekilde Müslüman kadınların ve kız çocuklarının havuza istediği gibi girebilmesi sağlanmıştı. Bu doğrultuda adım atan Grenoble de 27’ye karşı 29 oyla havuzlara haşema ile girilmesinin önünü açtı. 



1 Haziran, Fransa için milat olacak

Fransız basınından aktarılan habere göre Grenoble’da kamuya ait yüzme havuzlarında 1 Haziran 2022’den itibaren haşema kullanılabilecek. Oylama öncesinde konuşan Grenoble Belediye Başkanı ve Yeşiller Partisi Genel Başkanı Eric Piolle, havuzlarda haşema kullanılmaması kuralına karşı olduklarını ifade etmişti. Grenoble’ın bağlı olduğu Auvergne-Rhone-Alpes bölgesinin başkanı Laurent Wauquiez ise belediye meclisinin tesettür mayosunu serbest bırakması durumunda belediyeye sağlanan parasal desteğin kesileceğini kaydetti. Öte yandan Rennes ve Grenoble haricindeki bölgelerde havuzlarda tesettür mayo kullanılmasına izin verilmiyor.

Yorumlar (0)