Müslüman iş insanına “terörist” diyen Kanadalı siyasetçi, hapse mahkum edildi 

“Helal lokanta” zinciri sahibi iş insanı Muhammed Fakih’e terörist diyen belediye başkanı adayı Kevin Johnston, 18 ay hapse mahkum edildi. 

DÜNYA 05.10.2021, 09:45 05.10.2021, 16:25
Müslüman iş insanına “terörist” diyen Kanadalı siyasetçi, hapse mahkum edildi 

Kanada'da yaşanan olayda Calgary belediye başkanı adayı Kevin Johnston, ülkede helal lokantalar zinciri bulunan Muhammed Fakih’e 2017 senesinde “terörist” demiş ve nefret söylemlerini sık sık sosyal medya hesaplarından dile getirmişti. Fakih tarafından açılan dava sonucunda Johnston, 2019 senesinde 2,5 milyon Kanada doları (17,6 milyon TL) para cezasına çarptırılmıştı.  

2019 senesinde son oturumda para cezası hükme bağlanırken aynı zamanda Johnston’un bir daha Muhammed Fakih ve İslam dini hakkında nefret söyleminde bulunamayacağı da hüküm altına alınmıştı. 



Kevin Johnston

Hükmü bozdu, çirkin söylemlerine devam etti 

Fakat Kevin Johnston, nefret söylemlerine devam etti. Bunun üzerine Ontario Yüksek Mahkemesi Yargıçlarından Fred Myers, Johnston hakkında yeni bir karar verdi. Hem bir önceki mahkemenin kararını ihlal eden hem de Fakih’e “bebek katili” ve “terörist” diyen Johnston bu kez 18 ay hapse mahkum edildi. 

Mahkeme kararına göre Johnston, 4 Ocak 2022 tarihinde Ontario’ya dönecek ve bu tarihten itibaren 18 ay boyunca cezaevinde kalacak.  



Kevin Johnston

Yargıç Fred Myers, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Johnston, siyasi görüşünden dolayı değil, 6 hakaret suçundan dolayı hapse mahkum edildi. Her bir hakareti için 3’er ay hapis yatacak. Bay Johnston’un sözleri, klasik nefret söylemleridir. Kendisi, toplumun giderek cesaretlenen ve çok çirkin bir kesimini çekici göstermeye çalışmaktadır. Hatta medyanın kendisini kötü biri olarak resmettiğini söylemektedir. Fakat resmedilen portreye gerekli boyayı da kendisi sürmektedir.” 

“Rahatlamış hissediyorum” 

Karar sonrasında bir Kanada televizyonuna konuşan Muhammed Fakih, “Yargı sisteminin nefret suçunu ciddiye alması bana iyi hissettiriyor. Benim çocuklarım da yarın bir gün ten renkleri ya da farklı olan isimleri sebebiyle nefret suçuyla karşılaştıklarında ülkemizde adaletin hakim olduğunu bilerek uyuyacaklar.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)