Müslüman hayır kurumlarını hedef alan Gelir İdaresi’ne soruşturma açıldı 

Kanada Vergi Mükellefleri Ombudsmanı François Boileau, Müslüman hayır kurumlarına yönelik baskıcı denetimleri sebebiyle Kanada Gelir İdaresi’ne soruşturma açıldığını bildirdi. 

DÜNYA 08.08.2021, 10:41 09.08.2021, 09:10
Müslüman hayır kurumlarını hedef alan Gelir İdaresi’ne soruşturma açıldı 

Kanada Vergi Mükellefleri Ombudsmanı François Boileau, Müslüman hayır kurumlarına yönelik baskıcı denetimleri sebebiyle Kanada Gelir İdaresi’ne soruşturma açıldığını bildirdi. Kanada’nın resmi bir haber ajansında yayınlanan habere göre Boileau, Gelir İdaresi’nin Müslümanların liderliğindeki hayır kurumlarının hedef alındığına yönelik çok fazla şikayet bulunduğunu ve bunların en kısa sürede kapsamlı olarak araştırılacağını aktardı. 

Hayır kurumlarının denetimleri paylaşılacak 

Ombudsmanlık Ofisi, hayır kurumlarının deneyimlerini ve deneyimlerini paylaşmalarını isteyerek konu ile ilgili tüm belgeleri açık şekilde yayınlayacak. Soruşturma, 1 Ocak 2022 tarihine kadar bitirilmiş olacak. Ayrıntılar, Ulusal Gelir Bakanı Diane Lebouthilier’e sunulacak. 



100 Müslüman kuruluşu, Başbakan’a mektup gönderilmişti 

Temmuz 2021’te 100 Müslüman STK ve yardım kuruluşu, Başbakan Justin Trudeau’ya mektup göndererek Kanada Gelir İdaresi denetim uygulamalarına reform yapılmasını talep etmişti. Ulusal Gelir Bakanı Diane Lebouthilier ise 22 Temmuz 2021’de toplanan Ulusal İslamofobi Zirvesi’nde bu durumun endişelere yol açtığını ve konu hakkında soruşturma açılacağını duyurmuştu. Ayrıca Bakan Lebouthilier, hayır sektörü ile ilgili danışma komitesine Kanada Müslüman toplumundan bir üye atayacaklarını da belirtmişti. 

Ülkedeki hayır kurumlarının yüzde 75’i Müslümanların 

Ottawa merkezli olarak ülke genelinde gerçekleştirilen bir araştırmaya göre ülkede bulunan hayır kurumlarının yüzde 75’lik kısmı Müslümanlara ait. Fakat bu kurumların büyük bir kısmının “hayır kurumu” olma statüsü, Gelir İdaresi tarafından kaldırılmıştı. Hayır kurumları da bu durumun engellenmesi için Başbakan’a çağrıda bulunmuştu. 

Yorumlar (0)