Musluklardan su yerine kokteyl aktı!

Hindistan'ın güneyinde bulunan Thrissur kentindeki bir kasabada musluklardan su yerine alkol aktı. Yapılan incelemelerin ardından polisin el koyduğu kaçak içkiyi "yanlışlıkla" şebeke suyuna döktüğü öğrenildi.

DÜNYA 06.02.2020, 17:34
Musluklardan su yerine kokteyl aktı!

Hindistan'ın güneyinde bulunan Kerala eyaletinin Thrissur kentine bağlı Chalakudy kasabasında yaşayanlar Pazartesi günü uyandıklarında büyük şaşkınlık yaşadı. 18 dairelik bir apartmanda yaşayan vatandaşlar, musluklarını açtıklarında su yerine bira, kanyak ve rom karışımı bir içkinin aktığını fark etti.

Apartman sakinleri, yaşanan durumu yetkililere iletti. Yetkililerin yürüttüğü incelemenin ardından mahkeme kararıyla birlikte imha edilmesine karar verilen 6 bin litre içkinin polis tarafından boş araziye döküldüğü, içkinin buradan apartmana su sağlayan kuyuya karıştığı ortaya çıktı. Yetkililerin açıklamasına göre 6 bin litre miktardaki içki, apartmanın yakınlarında olan ve 6 yıl önce kapanan bir barda kaçak bir şekilde barındırılıyordu. Yetkililer, çukur kazarak içkiyi buraya döktü ve içki, apartmanın 20 bin litrelik su kuyusuna karıştı.

Apartman sahibi, yaşanan olaydan dolayı duydukları şoku dile getirerek "Çocuklar okula, aileleri de işe gidemedi. Yemek pişirmek, içmek, yıkanmak ve diğer her şey için kuyudan su kullanıyorduk" diye konuştu. Yetkililer, kuyunun ve boruların yaklaşık 1 ay boyunca temizleneceğini, bu sırada ise apartmana suyun belli aralıklarla sağlanacağını açıkladı.

Olayın yaşandığı Kerala eyaleti, Hindistan'da en fazla içki tüketen eyalet olmasıyla da biliniyor.

Yorumlar (0)