Musk'ın Tesla'sı, inşaat izni olmadan ağaç kesiyor!

ABD'li ünlü elektrikli araç şirketi Tesla, Almanya'da kurmak istediği fabrika için 92 hektarlık ormanda ağaç kesimi yapıyor.

DÜNYA 15.02.2020, 10:58 15.02.2020, 11:00
Musk'ın Tesla'sı, inşaat izni olmadan ağaç kesiyor!

Almanya'nın Brandenburg eyalet hükümeti sözcüsü Simon Zunke, Alman Haber Ajansı'na Tesla şirketinin bölgede kurmak istediği fabrika hakkında konuştu. Ünlü iş insanı Elon Musk'ın şirketi olan elektrikli araç üretici Tesla şirketi, eyaletin Grünheide bölgesinde büyük bir fabrika inşa etmek istiyor.

Fabrika inşaat izni yok!

Zunke, Tesla'nın fabrika inşa etmek için bölgedeki ormanda bulunan ağaçları keserek alan açmaya başladığını ve 92 hektarlık alandaki ağaçların kesilmesinin ay sonuna kadar gerçekleşmesinin planlandığını söyledi. Eyalet Çevre Bakanlığı ise konuya dair açıklamasında fabrikanın inşası için henüz izin alınmadığını ancak buna rağmen ağaçların kesimine başladığını açıkladı.

İzin alamazsa yeniden ağaçlandıracak

Bakanlığın açıklamasında ağaç kesilmesi operasyonunun tüm sorumluluğunun Tesla'ya ait olduğu ve şirketin fabrika kurmak için izin alamaması halinde bölgeyi yeniden ağaçlandırmak zorunda kalacağı vurgulandı. Çeşitli çevre örgütleri ise Tesla'nın fabrika için inşaat izni almadan ağaç kesimine başlamasını Frankfurt İdari Mahkemesi'ne taşıdı. 

Kasım 2019'da yapılan açıklamada Tesla'nın Brandenburg eyaletine bağlı Grünheide'de fabrika kuracağı duyurulmuş, Ocak 2020'de ise Brandenburg eyaleti yetkilileriyle anlaşmaya varıldığı açıklanmıştı. Eğer fabrika gerekli izinleri alarak inşa edilirse 2021'de üretime başlayacak ve 10 bin kişiyi çalıştıracak.

Yorumlar (0)