Mursi yere yığılınca ölmesini beklemişler!

İngiliz Independent, Mısır güvenlik güçlerinin mahkeme salonunda fenalaşan Muhammed Mursi'ye yere düştükten sonra 20 dakika boyunca müdahale etmediklerini yazdı

DÜNYA 19.06.2019, 11:59
Mursi yere yığılınca ölmesini beklemişler!

Mısır'ın demokratik yolla cumhurbaşkanı seçilen ilk ve tek ismi olan eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin mahkeme salonunda hayatını kaybetmesinin ardından, Muhammed Mursi’nin hayatını kaybetmesinde ihmal olabileceği dile getirilmişti.

Bu iddiaya bir destek de İngiliz gazetesi Independent'tan geldi.

İngiliz gazetesinde yer alan haberde, Mısır güvenlik güçlerinin fenalaşarak yere düşen Mısır'ın seçilmiş ilk ve tek cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye 20 dakika boyunca müdahale edilmediği ve Muhammed Mursi’nin de bu ihmal sonucu yaşamını yitirdiği idida edildi.

Independent'ta yer alan haberde Mısır’da cezaevinde bulunan Müslüman Kardeşler'in (İhvan) lideri İsam El Haddad’ın oğlu Abdullah El Haddad, “Muhammed Mursi yere düştükten sonra kimsenin müdahale etmesine izin verilmedi” şeklindeki ifadelerine yer verildi. Abdullah El Haddad, “İhmal kasıtlıydı. Tutukluların çığlık atmaya başladıktan sonra gardiyanların yaptığı ilk şey aileyi mahkeme salonundan çıkarmak oldu.” diye konuştu.

Ambulansın yarım saat kadar geç geldiğini kaydeden Abdullah El Haddad, cezaevinde bulunan babası İsam El Haddad için de endişelendiğini dile getirdi.

Yorumlar (0)