"Mursi'nin oğlu zehirlenerek öldürüldü"

Mursi ailesinin hukuki danışmanlığını yapan İngiliz hukuk kuruluşu, Muhammed Mursi'nin oğlu Abdullah Mursi'nin kasten zehirlenerek öldürüldüğünü bildirdi.

DÜNYA 10.09.2020, 08:08 10.09.2020, 16:50
"Mursi'nin oğlu zehirlenerek öldürüldü"

Mısır’ın seçilmiş ilk ve tek Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin alçak bir ihanetle alaşağı edilmesinden sonra Mursi ailesi için hukuki danışmanlık hizmeti veren İngiliz hukuk kuruluşu "Guernica 37 Uluslararası Adalet Avukatlığı Ofisi", Muhammed Mursi'nin geçtiğimiz yıl vefat eden oğlu Abdullah Mursi'nin “ölümcül bir madde” ile "kasıtlı" olarak zehirlenerek katledildiğine dair güvenilir bilgilere ulaştıklarını duyurdu.

Londra merkezli hukuk kuruluşu, Muhammed Mursi'nin en küçük erkek evladı olan Abdullah Mursi'nin vefatının birinci yıl dönümünde basın bildirisi yayımladı.

Muhammed Mursi'nin 25 yaşındaki en küçük çocuğu Abdullah Mursi'nin 4 Eylül 2019 tarihinde kalp krizi geçirerek Mısır’ın Giza kentindeki bir hastanede hayatını kaybettiği hatırlatılan açıklamada, Abdullah Mursi'nin esas ölüm sebebine dair yeni bulgulara ulaşıldığı bildirildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Abdullah Mursi'ye ölümcül bir zehir enjekte edildikten sonra yakınında onlarca hastane bulunmasına rağmen 20 kilometre uzaklıktaki bir hastaneye, üstelik kasıtlı olarak zaman kaybedilerek götürülmüş, Abdullah Mursi hastaneye geldiğinde ise geç kalınmıştır.

Abdullah Mursi'nin kasıtlı olarak zehirlenmesi ve yine kasıtlı olarak oyalanılmak suretiyle ölümünün sağlanması ile ilgili gerçek, devletin bazı unsurları tarafından bilinmektedir.

Mısır iç hukukuna ve güvenlik kurumlarının teammüllerine göre eski yöneticilerin ailesine koruma sağlanmaktadır. Abdullah Mursi'ye ise koruma sağlanmamıştır. Tam tersi Mursi ailesi sıkça tehdit, tehlike ve özel hayatlarına müdahalelerle karşı karşıya kalmıştır.

Gerek eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin gerekse oğlu Abdullah Mursi'nin ölümüyle ilgili bağımsız boruşturma yapılması için Mısırlı yetkililere çağrıda bulunuyoruz.

Ayrıca Muhammed Mursi'nin 4 seneye yakın tutuklu olan oğlu Usame Mursi'nin de derhal, kayıtsız ve şartsız salıverilmesini istiyoruz."

Yorumlar (0)