Muhalifler Serakib'i Esed'den geri aldı

Ilımlı muhalifler, İdlib vilayetinin stratejik önemdeki Serakib ilçesini rejim güçlerinden geri aldı.

DÜNYA 27.02.2020, 08:47
Muhalifler Serakib'i Esed'den geri aldı

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde Suriye'nin en önemli şehirlerini birbirine bağlayan M4 ve M5 kara yollarının birleştiği noktada yer alan ve bu nedenle stratejik öneme sahip Serakib ilçesi, Beşşar Esed rejimi güçleriyle şiddetli çatışmaların ardından ılımlı muhaliflerin kontrolüne geçti.

Dün akşam geç saatlerde ilçe merkezinin dış mahallerine ulaşan ılımlı muhalifler, ilerleyen saatlerde Beşşar Esed rejimi güçlerinin hatlarını yarmayı başardı.

İdlib kentinin dış mahallelerine giren ılımlı muhalifler sabaha kadar süren şiddetli çatışmaların ardından ilçe merkezini Beşşar Esed rejimi güçlerinin elinden tümüyle aldı.

Serakib ilçesi, Suriye'nin en önemli şehirlerini birbirine bağlayan M4 ve M5 kara yollarının birleştiği çok değerli ve stratejik bir noktada bulunuyor.

M4 karayolu, Lazkiye ilinin Halep ve Hama illeriyle bağlantısını kurarken, M5 kara yolu da Halep-Şam bağlantısını sağlıyor.

Diğer taraftan İdlib şehrinin güneyinde, M4 yolunun altında yer alan bölgede Rus savaş uçaklarının şiddetli saldırılarla destek verdiği Beşşar Esed rejimi ordusu ve İran Devrim Muhafızlarının emrindeki terörist gruplar 20'ye yakın köy ya da çiftlik benzeri yerleşimi ele geçirdi.

Yorumlar (0)