Muhalifler İdlib'de savaş uçağı düşürdü

Suriye'deki muhalif gruplar, İdlib'in güneyinde Beşşar Esed rejimine ait bir savaş uçağını düşürdü.

DÜNYA 14.08.2019, 20:54
Muhalifler İdlib'de savaş uçağı düşürdü

Suriye'nin İdlib kentindeki muhalifler ile rejim karşıtı silahlı gruplar, İdlib kentinin güney kırsalında Beşşar Esed rejimine ait bir savaş uçağını düşürdü.

Hama ilinin kuzey kırsalı ve İdlib'in güneyine saldırı düzenlemeye çalışan Beşşar Esed rejimine ait bir savaş uçağı, muhalifler ve rejim karşıtı silahlı gruplar tarafından hedef alındı.

İdlib kentindeki muhalif gruplar ile rejim karşıtı silahlı grupların oluşturduğu ortak askeri operasyon grubu Fethi-il Mubin, İdlib'in güneyinde Temaniye beldesi yakınlarında Beşşar Esed rejimine ait SU-22 tipi savaş uçağı düşürdüler.

İdlib ilindeki Ulusal Özgürleştirme Cephesi'nin bileşenlerinden Nasır Ordusu'nun Sözcüsü Muhammed Raşit, yaptığı açıklamada, Beşşar Esed rejimine ait SU-22 tipi savaş uçağının, İdlib ilinin güney kırsalında Temaniye beldesinin semalarında uçaksavar birlikleri tarafından vurulduğunu açıkladı. Nasır Ordusu'nun Sözcüsü Muhammed Raşit, düşürülen uçağın pilotunun paraşütle Temaniye beldesi civarına inmesi sonrasında yakalandığını belirtti.

Hama ilinin doğu kırsalı ve İdlib ilinin güneyine saldırı düzenlemeye çalışan Beşşar Esed rejimine ait L39 tipi bir savaş uçağı, 26 Aralık 2017 tarihinde ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) bileşenlerinden Özgür İdlib Ordusu tarafından vurulmuştu.

Esed rejimi Han Şeyhun ilçesine yaklaşıyor

Rusya'nın garantörlüğünü yaptığı Beşşar Esed rejimi güçleri, Astana anlaşmalarını hiçe sayarak devam ettikleri yoğun hava ve kara saldırılarıyla daha önce kimyasal silah katliamı yaptıkları İdlib'in Han Şeyhun ilçesinin batısından 5,4 kilometre yakınına kadar ilerleyişini sürdürdü.

Beşşar Esed rejimi güçleri, İdlib kentinin güneyinde Hama sınırındaki Habit beldesini ve Sukeyk Tepesi'ni Özgür Suriye Ordusu'ndan aldıktan sonra Kefer Ayn köyündeki stratejik öneme sahip Tel Teri Tepesi'ni ele geçirdi.

Böylece, Beşşar Esed'e bağlı rejim güçleri, İdlib şehrinin Han Şeyhun ilçesinin batısından 5,4, doğusundan da 11 kilometre kadar yaklaşmış oldu.

Yorumlar (0)