Muhalifler 3 köyü daha rejimden geri aldı!

Ilımlı muhalifler, İdlib'de 3 köyü daha rejimden geri aldı. 

DÜNYA 02.03.2020, 12:40 02.03.2020, 12:43
Muhalifler 3 köyü daha rejimden geri aldı!

Ilımlı muhalifler, Beşşar Esed rejimi ordusu ve İran destekli yabancı terörist gruplardan meydana gelen rejim güçleri ile yoğun çatışmaları sonucunda dün akşam saatlerinde İdlib’in güneyinde bulunan Hazarin, Kefermus ve Darul Kebire köylerini geri aldı. Böylece, Cebel Zaviye bölgesi, Beşşar Esed rejimi güçlerinden arındırıldı. 

Ilımlı muhalifler, son 3 günde İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde toplam 12 köyü rejimden geri aldı. 

Cebel Zaviye bölgesinde İdlib’e hâkim sıralı dağlar bulunuyor. Söz konusu bölge, Lazkiye ve Halep'i bağlayan M4 karayoluna açılan kapı niteliği taşıması nedeniyle stratejik anlamdan önem arz ediyor. 

İdlib’in güneyi, Hama kırsalı ve Halep'in batısında şiddetli çatışmalar devam ediyor. 

Diğer yandan, Rus savaş uçakları tarafından saldırıların gerçekleştirildiği Serakib ilçe merkezi çevresinde sabah saatlerinden itibaren çatışmalar meydana geliyor. 

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun emrindeki terörist gruplar ve Beşşar Esed rejimi ordusu ile ılımlı muhalifler arasında, merkezin dış mahallelerinde çatışmalar devam ediyor. 

Serakib ilçesi, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde M4 ve M5 kara yollarının birleştiği noktada bulunuyor. Serakib, 27 Şubat günü ılımlı muhaliflerin denetimine geçmişti.

Yorumlar (0)