Muhalefetten Netanyahu'ya: Onun yüzünden seçime gideceğiz!

İsrail'de 17 Eylül'de yapılan erken seçimlerde en fazla oyu alan Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz, "Görünen o ki Netanyahu'nun dokunulmazlık alma girişimi nedeniyle bugün üçüncü kez erken seçim maratonuna gireceğiz." dedi.

DÜNYA 11.12.2019, 15:50
Muhalefetten Netanyahu'ya: Onun yüzünden seçime gideceğiz!

İsrail Meclisinde yapılan konferansta konuşan Gantz, koalisyon hükümetinin kurulamaması sebebiyle Başbakan Netanyahu'yu suçladı. 

Gantz: "Netanyahu'nun dokunulmazlık alma girişimi nedeniyle..."

Netanyahu'ya dokunulmazlık verilmesine karşı olduğunu belirten Gantz, "Görünen o ki Netanyahu'nun dokunulmazlık alma girişimi nedeniyle bugün üçüncü kez erken seçim maratonuna gireceğiz." dedi.

İsrail Meclisi bu akşam yerel saatle 23.59'a kadar koalisyon hükümetini kuracak bir milletvekilinin ismi üzerinde anlaşamazsa ülkede yeniden erken seçim yapılacak.

Meclis, söz konusu sürede koalisyon hükümetini kurmakta başarısız olursa İsrail'de bir yıl içinde üçüncü kez erken seçime gidilecek.

İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit, 3 ayrı yolsuzluk dosyası sebebiyle hakkında dava açmaya karar verdiği Netanyahu’nun iddianamesini 2 Aralık'ta İsrail Meclis Başkanı Yuli-Yoel Edelstein’e yollamıştı.

Netanyahu'nun en geç 1 Ocak 2020 tarihine kadar İsrail Meclisine dokunulmazlık başvurusu yapması gerekiyor.

Yorumlar (0)