Muhafazakar Parti lideri istifa etti

Muhafazakar Partinin İskoçya kolunun lideri Ruth Davidson, aile hayatıyla birlikte Brexit sürecinin kendisi için "çatışmalı" bir konuya dönüşmesi gerekçesiyle görevinden istifa ettiğini duyurdu.

DÜNYA 29.08.2019, 17:06 30.08.2019, 02:30
Muhafazakar Parti lideri istifa etti

En önemli istifa gerekçesi olarak geçen yıl çocuk sahibi olmasıyla başlayan aile hayatını gösteren Davidson, bununla birlikte İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılması (Brexit) sürecinin de kendisi için "çatışmalı" bir konuya dönüştüğünü belirtti.

Brexit referandumu sırasında ülkenin AB üyesi kalması yönünde kampanya yürüten Davidson, referandum sonucunun ardından anlaşmalı bir ayrılıktan yana tutum almıştı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın anlaşmasız Brexit yanlısı tutumunu eleştiren Davidson'ın istifa kararında hükümetin dün aldığı parlamentoyu tatil etme kararının da etkisi olduğu kaydediliyor.

Davidson, 2017 seçimlerinde İskoçya'da başarılı bir kampanya yürütmüş, Muhafazakar Parti'nin milletvekili sayısı 1'den 13'e çıkmıştı.

Ruth Davidson, 8 yıl boyunca İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Partinin İskoçya kolu olan İskoçya Muhafazakar ve Birlik Partisinin liderliğini üstlenmişti.

Yorumlar (0)