Muammer Kaddafi'nin memleketi Hafter'in elinden alındı

Muammer Kaddafi'nin memleketi olarak bilinen Libya'nın doğusundaki Sirte, darbeci Hafter'in milislerinin kontrolünden geri alındı.

DÜNYA 06.06.2020, 23:30 06.06.2020, 23:22
Muammer Kaddafi'nin memleketi Hafter'in elinden alındı

Sirte Libya'nın doğusunda bulunan kritik bir bölge. Darbeci Halife Hafter'in milisleri tarafından kuşatılan Sirte kenti yapılan operasyonla Hafter'in elinden geri alındı.

Libya ordusu, Sirte ve çevredeki bölgeleri kurtarmak amacıyla "Zafer Yolları" adında bir harekat düzenlendi. Harekat dahilinde önce Sirte'nin batısında yer alan Vişke beldesi kontrol altına alındı. Vişke'nin ele geçirilmesiyle beraber, Sirte de ele geçirildi ve "Zafer Yolları" harekatında ilk büyük kent ele geçirilmiş oldu.

Sirte, Muammer Kaddafi'nin memleketi

Sirte, ülkeyi 42 yıl boyunca yönettikten sonra 2011'de çıkan Arap Baharı'nda devrilen Muammer Kaddafi'nin memleketi olarak biliniyor.

Paralı askerlerin Sirte'den kaçtığı açıklanmıştı

Libya ordusu tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Sirte'deki "paralı ve milis askerlerin büyük bir panikle kentten kaçtığı"nın gözlendiği paylaşılmış, şehrin ileri gelenlerinin "Sirte'yi barışçıl yollar içerisinde Libya hükümetine teslim etme" önerisinde bulundukları paylaşılmıştı.

Yorumlar (0)