MSB: Libya’ya aşı götürecek uçak, Ankara’dan havalandı 

Milli Savunma Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre Libya’ya aşı götürmek üzere hazırlanan uçak, Ankara Etimesgut Havaalanından yola çıktı. 

DÜNYA 14.04.2021, 17:29 15.04.2021, 11:05
MSB: Libya’ya aşı götürecek uçak, Ankara’dan havalandı 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Libyalı yetkililere sözü verilen binlerce doz Covid-19 aşısı, bugün gönderildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ve Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa organize ettiği yardım ulaştırma organizasyonunun hazırlıkları tamamlandı ve aşılar ulaştırıldı.



Etimesgut Havaalanından havalandı

MSB tarafından uçak havalandıktan sonra yapılan açıklama şu yöndeydi: “Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın talimatıyla paketlenen Covid-19 aşıları, Hava Kuvvetleri Komutanlarımızın uçağı ile Libya’ya ulaştırılmak üzere yola çıkmıştır.”



150 bin doz aşı gönderildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki gün önce yaptığı açıklamada, “Türkiye, güçlü ve sağlam yapısı ile Libya’nın yeniden imar edilmesi konusunda destek verecektir. Bu desteğin bir örneği olarak 150 bin doz Covid-19 aşısı, yakın zamanda Libya’ya gönderilecektir.” şeklinde verilecek desteği belirtmişti.

Yorumlar (0)