Moskova’da düzenlenecekti: Ermenistan’dan barışa ret cevabı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, yarın başkent Moskova’da düzenlenmesi planlanan barış anlaşması hazırlığı için Ermenistan ve Azerbaycan’ı kente davet etmişti. Ancak Ermenistan toplantıya katılım sağlamayacağını bildirdi.

DÜNYA 22.12.2022, 16:31 23.12.2022, 09:29
Moskova’da düzenlenecekti: Ermenistan’dan barışa ret cevabı

Dağlık Karabağ savaşının ardından sürdürülen Ermenistan ve Azerbaycan arasında gerçekleştirilen barış anlaşması hazırlığında yeni bir gelişme meydana geldi.

Rusya ve Azerbaycan Dışişleri Bakanları son durumu ele aldı

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı bilgilendirmeye göre, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bir telefon görüşmesi yaptı.

Görüşme sırasında, "Laçın Koridoru'nun kapatılması ve taraflarca bölgede bulunan maden yatakları ile ilgili çalışmalar hususunda anlaşmazlıklar sebebiyle gerginlik yaşayan Rus barış birliğinin sorumluluğunda bulunan bölgedeki son durum" ele alındı.

Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya liderlerinin 2020, 2021 ve 2022 seneleri içerisinde kabul ettiği ifade edilen uygulanmanın devam ettirilmesi gerektiğine işaret edilen görüşmede, "barış çalışmaları adına yarın başkent Moskova’da düzenlenecek olan toplantıya Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarının davet edildiği ancak Erivan’ın çağrıyı kabul etmediği” ifade edildi.

Yorumlar (0)