Morales'ten büyük "başkanlık sonu" mitingi!

Bolivya'nn devrik lideri Evo Morales, Arjantin'de büyük bir miting düzenledi.

DÜNYA 23.01.2020, 11:35
Morales'ten büyük "başkanlık sonu" mitingi!

20 Ekim 2019'da düzenlenen seçimin sonuçlarına göre yeniden Bolivya Devlet Başkanı seçilen ancak seçimden sonra çıkan eylemler yüzünden görevini bırakarak ülkeden ayrılan Evo Morales, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te başkanlık döneminin sonlandığını simgeleyen büyük bir miting düzenledi.

Ülkesinden ayrılmak zorunda kalmıştı

20 Ekim seçiminde oy sayımının 1 gün boyunca durmasının ardından Morales'in, rakibini ilk turda yenmeye yetecek oy oranına sahip olması ülkede büyük bir şaibe şüphesi yaratmıştı. Şüphelerin ardından sokağa dökülen halka güvenlik güçlerinin de katılmasıyla birlikte Morales görevini bırakarak ülkesinden ayrılarak önce Meksika'ya ardından Arjantin'e gitmişti.

"Beni terk etmeyen dinleyicilerime çok teşekkür ediyorum"

Burada düzenlediği mitingde konuşan Morales, Ekim'de yapılan seçimi kazandığını yineledi ve 2006'dan beri yaptığı devlet başkanlığındaki başarılarını hatırlattı. Morales, "Yapmamız gereken köklü değişiklikler hiç kolay olmadı" diye konuştu ve "Çok uluslu devletimizin 14. yılının kutlamasına katılan ve bana eşlik eden, beni terk etmeyen dinleyicilerime çok teşekkür ediyorum" diye ekledi ve devlet başkanlığının sonlandığını açıkladı.

Yeni seçimler 3 Mayıs'ta

Bolivya'da yeniden seçimlere girmesi yasaklanan Evo Morales, Pazar günü yaptığı açıklamada partisi Sosyalizm Hareketi'nin (MAS) devlet başkanlığı adayını eski Ekonomi Bakanı Arce Catacora, başkan yardımcısını ise eski Dışişleri Bakanı David Choquehuanca olarak belirlemişti. Bolivya'da seçimler 3 Mayıs 2020'de yapılacak.

Yorumlar (0)