Morales: İstemiyorlarsa seçimlere katılmam!

Bolivya'da istifa eden Devlet Başkanı Evo Morales, "Demokrasinin iyiliği için eğer seçimlerde yer almamı istemiyorlarsa, katılmamak benim için problem olmaz." dedi.

DÜNYA 16.11.2019, 01:42
Morales: İstemiyorlarsa seçimlere katılmam!

Bolivya'da seçimlerde hile yapıldığı iddiasındaki muhaliflerin şiddet eylemlerine dönüşen eylemleri ve ordunun baskısı sonucu istifasını sunan Morales, Meksika'nın başkenti Meksiko'da önemli açıklamalar yaptı.

"Neden bu kadar 'Evo korkusu' var"

Morales, "Demokrasinin iyiliği için eğer seçimlerde yer almamı istemiyorlarsa, katılmamak benim için problem olmaz. Sadece neden bu kadar 'Evo korkusu' var bunu merak ediyorum." dedi.

Geçici başkan muhalif Jeanine Anez

Eski Devlet Başkanı Morales'in, yardımcısının ve senato başkanının istifa etmesinden sonra Bolivya'da ülkeyi erken seçime götürmek üzere "geçici devlet başkanlığı" görevine muhalif Jeanine Anez getirilmişti.

Meksika'ya iltica etmişti

Bolivya'da 20 Ekim'de yapılan başkanlık seçimleri sonrası muhalefet, seçimlerde "hile" yapıldığını öne sürmüş ve destekçilerinin sokağa inmesini istemişti.

Morales, Bolivya Genelkurmay Başkanı Williams Kaliman'ın istifa çağrısı sonrası görevi bırakmıştı. Süreci "darbe" olarak adlandıran Morales, Meksika'nın iltica teklifini kabul etmiş ve bu ülkeye gitmişti.

Yorumlar (0)