Morales'in istifasını isteyen general de görevden alındı

Bolivya'da eski Devlet Başkanı Morales'in istifasını isteyen Genelkurmay Başkanı Williams Kaliman'ın görevden alındığı bildirildi. 

DÜNYA 14.11.2019, 10:00
Morales'in istifasını isteyen general de görevden alındı

Bolivya'da Çokuluslu Yasama Meclisinin (ALP) üst kanadı Senatörler Meclisi Başkan Yardımcısı Jeanine Anez'in geçici devlet başkanlığına getirilmesinin ardından eski Devlet Başkanı Evo Morales'in istifasını isteyen Genelkurmay Başkanı Williams Kaliman'ın görevinden alındığı duyuruldu. 

Evo Morales'in istifa ederek Meksika'ya iltica etmesinden sonra geçici devlet başkanlığı görevine getirilen Anez'in de katılımıyla yeni üst düzey ordu komutanlarının yemin töreni yapıldı.

Kaliman'ın yerine Genelkurmay Başkanlığına getirilen Carlos Orellana Centellas, burada yaptığı konuşmada, ordunun her zaman halkın yanında olduğunu belirterek, halka sükunet çağrısında bulundu. 

Kaliman ise görevde olduğu sürece yaptıklarını anlatırken, Morales'in istifasını istemesi konusunda bir açıklamada bulunmadı.

Canlı yayında okuduğu bildiriyle Morales'in istifasını istemişti 

Ülkede muhalefet ile hükümet yanlılarının gerçekleştirdiği sokak protestolarının şiddet olaylarına dönüşmesinin ve bazı polislerin muhaliflere destek vermek amacıyla gösterilere katılmasının ardından Kaliman, ordunun gösterilere müdahale etmeyeceğini söylemişti. Kaliman, bundan kısa bir süre sonra da canlı yayında okuduğu bildiriyle Morales'in istifasını istemişti. 

Kaliman'ın genelkurmay başkanı sıfatıyla Morales'in istifasını talep etmesi, 13 yıllık Morales iktidarını yıkıma götüren sürecin kritik bir adımı olmuştu.

Yorumlar (0)