Morales için yakalama emri çıkarılacak

Bolivya'da Devlet Başkanı Evo Morales muhalefet ve ordunun baskısıyla istifa etmek zorunda kaldı ve şimdi de hakkında yakalama kararı çıkarılacak.

DÜNYA 15.12.2019, 10:31
Morales için yakalama emri çıkarılacak

Bolivya basınındaki haberlere göre, geçici olarak devlet başkanlığına getirilen Jeanine Anez, Evo Morales için terörizm ve isyana teşvik iddialarıyla hakkında yakalama kararı çıkarılacağını duyurdu.

Jeanine Anez, “Arjantin’de siyasi sığınmacı olarak bulunan Evo Morales hakkında Savunma Bakanı Fernando Lopez'in ifade ettiği gibi, siyasi sığınmacı Morales Bolivya’ya geri dönmesi halinde adalet karşısında hesap verecektir.” dedi.

20 Ekim'de Bolivya'da tartışmalı seçimleri ilk turda kazanan Evo Morales’in hile yaptığı  iddisı ile Morales’i protesto etmek için başlayan gösteriler daha sonra şiddet eylemlerine dönüştü. Morales, şiddet eylemlerine dönüşen protestolara polisin isyanı ve ordunun Morales hakkındaki istifa çağrısının ardından görevini bırakmış ve kendisine siyasi sığınma sağlayan Meksika gitmişti.

Bolivya’da geçici olarak Bolivya Çokuluslu Yasama Meclisi Senatörler Meclisi Başkan Yardımcısı muhalif Jeanine Anez göreve getirilmiş, bu olay Anez karşıtlarının günlerce süren protesto gösterisi düzenlemesine sebep olmuştu. Ayrıca bu gösterilere güvenlik güçlerinin müdahalesinde 30’dan fazla kişi yaşamını yitirdi. 

Evo Morales birkaç gün önce siyasi sığınma talebiyle Meksika'dan Arjantin'e geçti. 

Yorumlar (0)