Moderna’nın kurucuları “en zenginler” listesine girdi 

ABD’li ilaç firması Moderna’nın kurucuları, ilk kez salgın döneminde Forbes dergisinin en zenginler listesinde yer almayı başardı. 

DÜNYA 07.10.2021, 07:55 07.10.2021, 14:57
Moderna’nın kurucuları “en zenginler” listesine girdi 

Dünyaca ünlü Forbes dergisi, son zamanların “en zenginleri” listesini yayınladı. ABD’nin en zengin 400 iş insanının isminin bulunduğu listedeki sürprizler dikkat çekti. Eylül 2010’da hizmete giren Moderna şirketinin kurucuları, 11 sene aradan sonra en zenginler listesine girmeyi başardı. 

Ünlü biyoteknoloji firmasının kurucusu Noubar Afeyan, yatırımcısı Timothy Springer ve yönetim kurulu üyesi Robert Langer, ABD’nin en zenginleri listesine ilk kez giren 44 kişi arasında yer aldı. Üretilen Covid-19 aşısı ile bu serveti kazanan kurucu ve yatırımcılardan Afeyan hakkında bazı bilgiler bulunuyor. 



Serveti 5 milyar dolar  

Ermeni bir ailenin çocuğu olarak Beyrut’ta dünyaya gelen ve Lübnan iç savaşı sırasında ailesi ile ABD’ye göç eden Afeyan’ın şu anki serveti 5 milyar dolar.  

ABD’nin en zengin 10 ismi 

ABD’nin en zengin 400 ismi arasındaki ilk 10 kişi, attığı her adımla dikkat çekiyor. Ultra zengin statüsünde olan milyarderler ya finans ya sağlık ya da teknoloji yatırımcısı olarak öne çıkıyor. Listede Amazon’un sahibi Jeff Bezos, Tesla’nın sahibi Elon Musk ve Facebook’un sahibi Mark Zuckerberg ilk üç sıranın müdavimleri. 

Yorumlar (0)