Mısır, “Yeni Filistin Devleti” kurulmasından yana 

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Filistin-İsrail arasındaki sorunu çözmek amacıyla İsrail’in yanında “Yeni Filistin Devleti” kurulmasını desteklediğini belirtti. 

DÜNYA 25.04.2021, 09:41 25.04.2021, 17:54
Mısır, “Yeni Filistin Devleti” kurulmasından yana 

Mısır’ın resmi haber ajansı, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Almanya’daki bir gazeteye verdiği mülakatın bazı kısımlarını yayınladı.

Sisi’nin özellikle “Filistin” meselesi üzerinde durduğu ve İsrail-Filistin arasındaki sorunu çözmek için farklı yollar izlenebileceğini söylediği belirtildi.

Sisi, Mısır’da da binlerce Filistinli mülteci olduğunu belirterek, bu sorunun çözümüne önem verdiklerini ve İsrail ile bir araya geldiklerinde de konuşma konusunun bu olduğunu söyledi.

“Filistin uzlaşısına destek veriyoruz”

Sisi, “Filistin uzlaşısına destek veriyoruz ve elle tutulur bir çözüm istiyoruz. İsrail’in yanında bir Filistin devleti kurulabilir. Bu durum hem İsrailliler hem de Filistinliler için garanti olur.” şeklinde konuştu.



“Eleştiri, yapıcı olmalıdır, kışkırtıcı değil”

Ülke içi siyaseti hakkında konuşan Sisi, şu cümleleri kurdu: “Eleştiriyi herkes yapabilir fakat eleştiri, yapıcı olmalıdır, kışkırtıcı değil. Mısır’ın yüzde 60’ı gençlerden oluşur ve bizim gibi ülkeler için istikrar önemlidir. Bizim isteğimiz, anayasal devlet. Darbe için birilerini kışkırtmak ise kabul edilemez. Bunun yanında, Mısır halkı, özgürdür. Sevmedikleri hükümeti gönderebilirler. Bu sebeple kimse, siyasi görüşü sebebiyle hapis yatmaz.”  

“Nükleer silah, ilerleme ya da güç temsili değildir”

İran’ın üzerinde çok çalıştığı nükleer silah ve dünya genelindeki nükleer anlaşmalar hakkında konuşan Sisi, gazeteye verdiği demeçte, nükleer silaha sahip olmanın ve bunu kullanmanın ilerleme ya da gücü getirmeyeceğini belirtti.

Yorumlar (0)