Mısır, tazminat alana kadar gemiyi alıkoyacak! 

Mısır’da bulunan Süveyş Kanalı’nı günlerce tıkayan, uluslararası alanda “The Ever Given”, halk arasında ise “Evergreen” ismiyle bilinen gemi, Mısır’da esir alınacak. 

DÜNYA 11.04.2021, 17:59 12.04.2021, 13:59
Mısır, tazminat alana kadar gemiyi alıkoyacak! 

Süveyş Kanalı’ndan geçerken kontrolünün kaybedilmesi üzerine kanal kenarlarına oturan “The Ever Given” isimli devasa ticaret gemisi hem dünya ticaretini sekteye uğratmış hem de yüzlerce ülkeye milyonlarca liralık zarar ettirmişti.

6 gün boyunca tahminen dünya ticaretinin yüzde 10’luk kısmını aksatan gemi, özellikle Mısır ticareti için büyük kayıplar oluşturmuştu. 1 günde yaklaşık 1 milyar dolar zarara uğrayan ülke, zararı ödenene kadar gemiyi alıkoymaya karar verdi.



Kazanın sebebi teknik arıza

Süveyş Kanalı İdaresi Başkanı Usame Rabi, The Ever Given gemisinin sefer veri kayıt cihazının deşifre edildiğini ve kazanın sebebinin teknik arıza olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. 

Bir televizyon programına yaptığı konuşma sırasında durumu özetleyen Rabi, gemiyi kiralayan şirketin zararı ödemeyeceğini söylemesi durumunda ise konunun yargıya götürüleceğini ifade etti.

Zararın net olarak belirlenemediğini fakat yaklaşık 1 milyar dolar olduğunu tahmin ettiklerini belirten Rabi, kaza sebebiyle günlerce kanal yolunca demir atmak zorunda kalan gemilere tazminat verilip verilmemesiyle ilgili görüştüklerini açıkladı. 

Yorumlar (0)