Mısır polisi AA ofisini basmıştı... Görüntüler geldi!

Mısır polisi, Anadolu Ajansı (AA) Kahire ofisini basmıştı. Biri Türk vatandaşı 4 çalışan kaçırılmıştı. AA Genel Müdürü Şenol Kazancı, Mısır tarafından sızdırılan haberdeki fotoğrafları ilk defa paylaştı.

DÜNYA 16.01.2020, 11:45
Mısır polisi AA ofisini basmıştı... Görüntüler geldi!

Mısır polisi, Anadolu Ajansı (AA) Kahire ofisine baskın gerçekleştirmişti. Biri Türk vatandaşı 4 çalışan gözaltına alınmıştı. Çalışanların bilinmeyen bir yere götürüldüğü ifade edilmişti.

Mısır'ın Ankara'daki maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı. 

AA Genel Müdürü Şenol Kazancı, söz konusu olaya ilişkin gelişmeleri şöyle anlattı:

"Mısır yönetimiyle Türkiye'nin darbe sonrası ilişkilerindeki seyrin bizim ilişkimize aynen yansıdığını söyledik. Fakat ofise gelinmesi uzun kalınması bizim de alışık olduğumuz durum değil dedim. Soruşturmanın sebebine odaklanmak istediğimizi, belki çalışanlarımızdan bir tanesiyle ilgili soruşturma takip ediliyor ise erken davranmanın zarar vereceğini aktardım bakanımıza. Sayın Bakanımız 'süreci yönetin ve irtibatta kalın' dediler."

"Gece yarısı 5 çalışanımızdan kadın çalışanımızı gönderdi"

Gece ilerleyen saatlere kadar polisin ofisi terk etmemesi nedeniyle bu işin başka bir noktaya gideceğinden endişe duyduklarını aktaran Kazancı, "Gece yarısı 5 çalışanımızdan kadın çalışanımızı gönderdi. Diğer dört çalışanımızı da hala bilmediğimiz bir yere götürdüler. 24 saat sonra haber yapmamız gereken bir süreç. Mısır yönetimi bırakın doğrulamayı yalanlama bile alamadık. Dışişleri Bakanımızla birlikte haberleştirmeyi kararlaştırdık." diye konuştu.

"Terör hücre evi olarak nitelendirilmiş"

Kazancı, dün gece geç saatlerde yeni bir gelişme olduğunu belirterek, "Dünyada duyulduktan sonra Mısır makamlarını rahatsız edecek boyuta ulaştıktan sonra Mısır İçişleri Bakanlığı'ndan ofisimizin baskınına ilişkin bir haber basına sızdırıldı." ifadesini kullandı.

Ofisin bir "terör hücre evi" olarak nitelendirildiğini kaydeden Kazancı, "Orada şöyle bir ifade kullanılmış: 'Mısır aleyhine yayın yapan bir hücre evini polis bastı, 4 kişi gözaltında' denilmiş. 4 karede fotoğraf kullanmışlar. Bunlar hadisenin geldiği noktanın Mısır açısından nasıl görüldüğünü gösteriyor." dedi. 

"Türk bayrağını merkeze alan bir fotoğraf paylaşılmış"

Kazancı, gazetecilerin tedbir amaçlı bulundurdukları gaz maskelerinin "el konmuş suç aleti" olarak paylaşıldığını ifade ederek, "Bu yine dolabın içerisindeki kamera ve yayına yönelik teknik aletlerin bulunduğu dolabı göstermiş. Tek bir kare paylaşmışlar, bunu da takdirlerinize bırakıyorum. Buranın ajans olduğuna ilişkin çok net bir fotoğraf daha paylaşmış. Bu da en acısı bizim açımızdan; bununla gurur duyuyoruz ama yalnızca Türk Bayrağı. Türk bayrağını merkeze alan bir fotoğraf. Gazeteci arkadaşlarımızın terör örgütü üyeliğine vurgu yapılan, Mısır'ın itibarına gölge düşüren yayınlarından dolayı böyle bir baskın yapıldığını vurgulamışlar. En kısa süre içinde bu meseleye çözüm bulunacağına inanıyorum." açıklamasını yaptı.
 

Yorumlar (0)