Mısır'dan tehlikeli "tatbikat" hamlesi!

Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmanın ardından Mısır'dan Doğu Akdeniz hamlesi geldi. Akdeniz'de Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Ahmet Halit’in komutasında tatbikat başlatıldığı öğrenildi. 

DÜNYA 12.12.2019, 17:12
Mısır'dan tehlikeli "tatbikat" hamlesi!

İsrail, Mısır ve Yunanistan'ın, Türkiye ile Libya arasında imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'na yönelik itirazları sürüyor. 

Bugün Mısır'dan dikkat çeken ve tehlikeli bir hamle geldi. Mısır Deniz Kuvvetlerinin, Akdeniz'deki riskli bölgede tatbikat başlattığı bildirildi. 

Diplomatik kaynaklar, tatbikatın Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Ahmet Halit'in komutasında başlatıldığını ifade etti. 

Söz konusu tatbikatın Silahlı Kuvvetlerin ve Mısır Deniz Kuvvetlerinin yıllık savaş tatbikatları dâhilinde ‎denizlerdeki ekonomik bölgelerin kontrolü ve derin sulardaki hayatî hedeflerin ‎güvenliğinin sağlanması hususundaki savaş yeteneğini gösterme faaliyetleri kapsamında gerçekleştirildiği kaydedildi. 

Savaş kabiliyeti olan birlikler katılıyor

Mısır’ın bu hamlesi özellikle Libya'nın yasal hükümeti tarafından özenle izlenirken, Mısır'ın Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınmayan Hafter güçlerinin kontrolündeki alanlardan tatbikatına devam ettiği söyleniyor.

Güvenlik kaynakları, Akdeniz'de operasyon sahasındaki tatbikata Mistral ‎helikopter gemisi ve ona eşlik eden savaş güçleri olmak üzere savaş ‎kabiliyeti olan birliklerin katıldığını belirtiyor.

Tatbikat kapsamında ‎‎130 kilometre menzile sahip olan ve gemilere karşı kullanılan Harpoon tipi su altı füzelerinin ‎kullanıldığı ifade edildi. 

Yorumlar (0)