Minneapolis'te ezanlar hoparlörden okunmaya başladı

ABD'nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde ezan ilk kez hoparlörden okunmaya başladı. 

DÜNYA 25.04.2020, 16:08
Minneapolis'te ezanlar hoparlörden okunmaya başladı

ABD basınında çıkan haberlerde, kent yönetimiyle Müslüman cemaatin üyeleri arasında yapılan toplantı sonucu, Minneapolis'in Cedar-Riverside semtinde perşembe akşamından itibaren ezan sesleri hoparlörlerden yükselmeye başladı. 

Cedar-Riverside semtinde bulunan Dar el Hicre Camisi'nden Ramazan ayı boyunca günde 5 vakit hoparlörlerden ezan okunacağı açıklandı.

Ezanın hoparlörlerden okunmasıyla Covid-19 nedeniyle toplu iftar ve sahur etkinliklerine katılamayacak olan, Müslümanların bir nebze rahatlaması hedefleniyor.

Dar el Hicre Camisi'nin imamı Şerif Muhammed'de yaptığı açıklamada,  "Korku ve tecrit döneminde, Müslüman topluluklar, Minnesota'da tüm farklılıklarını seven ve onurlandıran bir şehrin avantajından faydalanacaklar." ifadelerini kullandı.

Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey ise, "Fiziksel mesafenin birbirimizden ayrı dua etmemizi gerektirdiği bir dönemde, liderler birliktelik hissini yaratmakla mesuldürler. Ezan, her ikisi de kriz zamanında elzem olan rahatlama ve dayanışmayı sağlar." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)