"Mini Merkel"in halefi 24 Şubat'ta belli olacak!

Almanya'da Şansölye Merkel'in eski lideri olduğu CDU'nun istifa eden lideri Kramp-Karrenbauer, halefini 24 Şubat'ta açıklayacak.

DÜNYA 14.02.2020, 15:22
"Mini Merkel"in halefi 24 Şubat'ta belli olacak!

Almanya, 2018'de Şansölye Angela Merkel'in önce parti liderliğini bırakacağı ardından 2021 seçimlerinde tekrar aday olmayacağı haberleriyle sarsılmıştı. Merkel'in bizzat seçtiği ve mirasını devralarak Hristiyan Demokrat Parti'nin (CDU) liderliğine geçen Annegret Kramp-Karrenbauer ise Alman siyasetine yakın zamanda bir darbe daha vurdu.

Kramp-Karrenbauer kısa süre önce istifa etmişti

Parti içindeki uyuşmazlıkların artması ve Thüringen eyaleti başbakanı seçimlerinde radikal sağ Almanya için Alternatif (AFD) ile birlikte bir aday lehine oy kullanmaları üzerine eleştirilerin odağına düşen Savunma Bakanı Kramp-Karrenbauer, geçtiğimiz günlerde parti liderliğinden istifa edeceğini açıklamıştı. "Mini Merkel" olarak da anılan Kramp-Karrenbauer, yeni seçilecek kişinin hem şansölye hem de parti lideri olabilecek biri olması gerektiğini söylemişti.

"24 Şubat'ta bir teklifte bulunacak"

Alman dergisi Focus, Saksonya eyaleti CDU başkanı Michael Kretschmer'le yaptığı görüşmede, CDU liderinin 24 Şubat'ta önemli bir açıklama yapacağını öğrendi. Focus, Kretschmer'in "Kramp-Karrenbauer, bize 24 Şubat'ta bir teklifte bulunacak" ifadelerini CDU liderinin bir ismi halefi olarak açıklayacağı şeklinde yorumladı.

Yorumlar (0)