Milyarderlerin uzay yarışı başladı: Branson da Bezos’a özendi 

Milyarder yatırımcılar ve CEO’ları artık dünya kesmiyor, uzaya gidiyorlar. Virgün Galactic kurucusu Richard Branson, Blue Origin’in kurucusu Bezos’tan önce, 11 Temmuz’da uzaya gideceğini açıkladı. Branson, 20 Temmuz’da uzaya gidecek milyarder rakibi Bezos’tan önde görünüyor. 

DÜNYA 02.07.2021, 16:04 04.07.2021, 09:15
Milyarderlerin uzay yarışı başladı: Branson da Bezos’a özendi 

Virgin Galactic uzay şirketinin kurucusu olan Richard Branson, bir diğer uzay şirketi olan Blue Origin’in kurucusu Jeff Bezos ile “uzay yarışı” konusunu bir üst seviyeye taşıdı. Geçtiğimiz günlerde ABD’li Bezos, 20 Temmuz 2021’de uzaya gideceğini duyurmuştu. Şimdi de İngiliz milyarder Branson, 11 Temmuz 2021’de uzaya yolculuk yapacağını duyurdu. 



Branson, test uçuşu düzenleyecek 

Branson’un şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre Branson ve yardımcıları, 11 Temmuz 2021’de uzaya test uçuşu düzenleyecek. Toplamda 7 kişinin yer alacağı uçuş, Virgin Galactic şirketinin 4. uzay uçuşu olacak.  

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yapan Branson, her zaman bir hayalperest olduğunu ve annesinin kendisine asla pes etmemeyi öğrettiğini belirtti. 

Virgin Galactic’in Branson’un uzay uçuşu gerçekleştireceğini dünyaya duyurmasının, Jeff Bezos’un uzaya gideceğini duyurmasının hemen ardından olması dikkat çekti. 

Yorumlar (0)