Milliyetçi grupların tehdidine maruz kalan komedyen, mesleğini bıraktı 

Hindistan’da Hindu milliyetçilerinin tehditlerine sık sık maruz kalan komedyenin gösterileri bir bir iptal edilmeye başladı. Müslüman komedyen Münevver Faruki, mesleğini bıraktığını açıkladı. 

DÜNYA 30.11.2021, 10:09 01.12.2021, 09:11
Milliyetçi grupların tehdidine maruz kalan komedyen, mesleğini bıraktı 

Hindistan’ın en ünlü komedyenlerinden Münevver Faruki, Instagram hesabından yaptığı paylaşım ile hayatının en acı kararını açıkladı. 

“Sanat kaybetti” 

Son 2 ayda 12 komedi gösterisinin iptal edildiğini ifade eden Faruki’nin mesajı şu yöndeydi: “Yapmadığım esprileri yapmış gibi göstererek hapse atılmamı talep etmek, beni ve izleyicilerimi tehdit etmek, gösterilerimi iptal ettirmek adil değil. Gösterilerim, dinime ya da Hintlilerin dinlerine bakılmaksınız bu ülkedeki insanlar tarafından beğenildi. Artık mesleğimi bırakıyorum. Sanat kaybetti, nefret kazandı.” 



Hint tanrılarını espri malzemesi yaptığı söylendi 

Müslüman komedyen Münevver Faruki, 1 Ocak 2021 tarihinde gözaltına alınmıştı. Faruki’yi güvenlik güçlerine şikayet eden iktidardaki Hindistan halk Partisi milletvekillerinden birini oğlu, Faruki’nin Hint tanrılarını şakalarına alet ettiğini ve bunun uygunsuz olduğunu belirtmişti. 

Yargı sürecinin tamamlanmasının ardından Münevver Faruki, 7 Şubat 2021 tarihinde serbest bırakılmıştı. Şubat-Eylül 2021 arası dönemde zorluklarla karşılaşan fakat mesleğini yapmaktan vazgeçmeyen Faruki, Hindu grupların hem fiziksel hem de internet ortamında hedef gösterdiği kişi olmuştu. Tehditlerin, izleyicileri de hedef almasının ardından ise mesleğini bıraktığını açıkladı. 

Yorumlar (0)