Milley, Pompeo'nun iddiasını patlattı!

ABD Genelkurmay Bakanı Orgeneral Mark Milley, Covid-19 konusunda ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu farkına varmadan yalanladı.

DÜNYA 06.05.2020, 08:05
Milley, Pompeo'nun iddiasını patlattı!

Dün Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) Çin'in Vuhan şehrindeki viroloji laboratuvarından sızdığını ve ellerinde kanıt bulunduğunu iddia etmişti.

Bu iddiadan bir gün sonra ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, kanıtların ağırlıklı olarak koronavirüsün kasıtlı olarak sızdırılmadığını gösterdiğini ve Vuhan'daki laboratuvardan sızıp sızmadığına ilişkin ise ABD'nin elinde herhangi bir bilginin bulunmadığını söyledi. 

Orgeneral Mark Milley Pentagon'da ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Amerikan ordusunun koronavirüs salgını ile mücadelesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Kanıtlar virüsün doğal olduğunu gösteriyor"

Daha önce yaptığı "koronavirüsün doğal olduğuna" ilişkin açıklamasının halen geçerli olup olmadığı sorulan Orgeneral Mark Milley, şöyle konuştu: 

"Burada üç temel soru var.

-Bir, bu virüs doğal mı insan yapımı mı veya insanın elindeki bir prosedürle mi sızdırıldı? Bu konuda kesin bir sonuç henüz yok fakat daha önce yaptığım açıklama halen geçerli, kanıtlar ağırlıklı olarak doğal olduğunu; insan yapımı olmadığını gösteriyor.

-İkinci soru ise kazara mı dışarı sızdı; yoksa kasıtlı olarak mı çevreye bırakıldı? Bu konuda da elimizde kesin bir kanıt yok fakat kanıtlar ağırlıklı olarak kasıtlı olmadığını gösteriyor.

-Üçüncü soru ise bu virüsün Vuhan'daki viroloji laboratuvarından mı su ürünleri pazarından mı geldi? Bunu bilmiyoruz."

Orgeneral Mark Milley bu açıklaması ile ülkesinin Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile çelişti.

Mike Pompeo ne demişti?

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, hafta sonu ABD televizyonuna yaptığı açıklamada, koronavirüsün Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde bulunan laboratuvardan çıktığına dair çok sayıda delil olduğunu iddia etmişti.

Bakan Mike Pompeo, "İstihbarat kuruluşları bu konuda çalışmalarına devam etmelidir fakat size bunun (Covid-19) Vuhan'daki laboratuvardan çıktığına dair çok sayıda delil olduğunu söyleyebilirim." demişti.

Yorumlar (0)