Milletvekilinden akıl almaz oyun!

Bangladeş'te üniversite okuyan milletvekili, sınavlara dublörlerini soktu.

DÜNYA 22.10.2019, 14:14
Milletvekilinden akıl almaz oyun!

Tamanna Nusrat, iktidardaki Avami Halk Birliği partisinde milletvekili, dört sömestirde girmesi gereken 13 sınava dublörlerini yani kendisine benzeyen kadınları soktuğu iddia ediliyor. Milletvekilinin bu kadınlara ödemede bulunduğu da öne sürülüyor.

Olay, özel Nagarik Televizyonu'nun haber yapmasıyla gün yüzüne çıktı. Sosyal medyada yankı bulan videoda, muhabirlerin mikrofon uzattığı kadın kendisini Tamanna Nusrat olarak tanıtıyor ve röportajı öyle tamamlıyor. Dublör, kimliği ortaya çıkarıldığında sınav yerinden hızla ayrılıyor.

Nüfuzlu olduğu için herkes sustu

Okulda çalışan bir görevli, bu kadın dublörlerin sınavlara korumalarla geldiğini belirterek "Herkes her şeyin farkındaydı. Ama Nusrat’ın nüfuzlu olması ve korunması sebebiyle kimse bir şey söyleyemedi." dedi.

Parlamentoya geçen sene katılan Tamanna Nusrat, Açık Üniversite’de (BOU) öğrenim görüyordu.

Yaptığı şey bir suçtur

BOU’da rektör olan M.A. Mannan, "Üniversiteden kaydını aldık. Yaptığı şey bir suçtur ve buna göz yumamayız. Bundan sonra üniversitemize asla kayıt yaptıramaz." diye belirtti.

Rektör Mannan, Nusrat’ın işlediği suçtan haberi olan ama sesini çıkarmayan üniversite yetkilileri, dublörleri ve direkt Nusrat’a dava açmak için kurdukları bir komisyondan bahsetti. Nusrat, eski belediye başkanı olan eşi Lokman Hossain’i 2011 yılında gerçekleşen bir silahlı saldırıda kaybetmişti.

Bangladeş Avami Birliği Partisi

Ulusal Meclis, Bangladeş’in tek meclisli yasama organıdır ve güncel olarak, Bangladeş Parlamentosunda kadınlar için 50 sandalye ayrılmıştır. Toplamda 350 sandalyeden oluşmaktadır. 2018’de yapılan ve  Bangladeş Avami Birliği’nin (AL) öncü olduğu Grand Alliance ittifakı ve muhalefet Bangladeş Ulusal Partisi’nin (BNP) olduğu muhalefet ittifakının karşı karşıya geldiği seçimlerde ülkedeki 104 milyon vatandaş oy kullanmıştı. Bu seçimin sonucunda, Avami Birliği, önemli bir ölçüde başarı elde edip parlamentodaki 288 koltuğa sahip olmuştu.

Yorumlar (0)