Mikrofonu açık unuttular! "Türkiye tarafı çok zorluydu"

AB (Avrupa Birliği) Temsilcisi Borrell, mikrofonların açık olduğunu fark etmeden Alman Savunma Bakanı Kramp-Karrenbauer'e "Türkiye ile Yunanistan arasındaki arabuluculuk çalışmalarını" sordu. Kramp-Karrenbauer, "Türkiye tarafının çok zorlu olduğunu" söyledi. 

DÜNYA 27.08.2020, 09:29 27.08.2020, 09:35
Mikrofonu açık unuttular! "Türkiye tarafı çok zorluydu"

Türkiye, Doğu Akdeniz'de egemenlik haklarını kullanarak faaliyetlerine devam ediyor. Doğu Akdeniz'de donanmasını yollayan Türkiye, diğer ülkelerin tehdit niteliğindeki açıklamalarına maruz kalıyor. 

Fatih sondaj gemisinin Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi bulmasından sonra Türkiye, petrol için Eylül ayında tekrar sondaj çalışmalarını başlatacak. 

Türkiye'nin faaliyetlerinden huzursuz olan bazı ülkeler, Yunanistan'ın yanında olarak gerginliği tırmandırmaya başladı. 

Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile Türkiye arasında tansiyon yükselirken, Almanya Dışişleri Bakanı olan Heiko Maas, iki ülke arasındaki gerginliği azaltmak üzere harekete geçmişti.

Dışişleri Bakanı Maas, hem Türkiye'yi hem de Yunanistan'ı ziyaret etmiş, bu hamle "olumlu bir gelişme" şeklinde değerlendirilmişti. 

Almanya'nın başkenti Berlin'de AB (Avrupa Birliği) ülkelerinin savunma bakanları toplandı.

AB (Avrupa Birliği) Temsilcisi Josep Borrell ile Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer arasında geçen konuşma, mikrofonların açık kalması nedeniyle ifşa oldu. 

Mikrofonların açık olduğunu fark etmeyen Borrell, Kramp-Karrenbauer'e "Türkiye ile Yunanistan arasındaki arabuluculuk çalışmalarını" sordu.

Borrell'in "görüşmelerin nasıl geçtiğini" sorması üzerine Kramp-Karrenbauer, "Türkiye tarafının çok zorlu olduğunu, Yunanların ise biraz daha sorunsuz olduğunu" ifade etti. 

Yorumlar (1)
Yıldırım 4 yıl önce
Ne bekliyordunuz. Kuyruğumuzu kıstırıp tamam abi dememizi mi bekliyordunuz. Eskidendi o, çok eskiden