Mike Pence’in 6 Ocak’ta “temizletme emri” verdiği ortaya çıktı 

ABD’de 6 Ocak tarihinde yapılan kongre baskınında Mike Pence’in Pentagon’u arayarak “Buraları temizleyin” dediği ortaya çıktı. 

DÜNYA 11.04.2021, 10:52 12.04.2021, 11:25
Mike Pence’in 6 Ocak’ta “temizletme emri” verdiği ortaya çıktı 

ABD’de bulunan bir haber ajansını, 6 Ocak Kongre Baskını hakkında “olay yaratacak” bir iddia ortaya attı. 

İddiaya göre baskın sırasında dönemin Senato Başkanı Mike Pence’in, dönemin Savunma Bakanı Vekili Miller’ı aradığı ve “burayı temizleyin” dedi. 



Güvenli odada aradı

Ajans, Mike Pence’in, baskın sırasında korumaları tarafından götürüldüğü güvenli odada Vekil’i aradığı da yayılan diğer haberler arasında.

Pence, yalnızca saniyeler süren konuşmasında “kongrenin güvende olmadığını” belirterek “temizlik” emrini vermiş.

Pence’in, baskın sırasında binada bulunan Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ve askeri yetkilileri arayarak onlardan da yardım istediği belirtildi.



“Düzeni hemen sağlamalıyız”

Kongre baskını haberlerinin basına yansımasından sonra Pentagon’da hareketli dakikaların başladığı haberi de ajanslara gelen duyumlar arasında. Dönemin Genelkurmay Başkanı Milley’in Pentagon’daki üst düzey görevlileri “acil” alarmı ile harekete geçirdiği ve “Düzeni hemen sağlamalıyız” dediği öğrenildi.

Fakat Pence’in yardım isteme telefonlarının saati ile kongre baskınını durdurmak için yola çıkan ekiplerin binaya varış süresi arasında bariz şekilde aralıklar bulunuyor. Bu gecikmenin sebebi hakkında ise henüz açıklama yapılmadı. 

Yorumlar (0)