Mike Pompeo'nun paylaşımı alay konusu oldu!

ABD Dışişleri Bakanı Michael Richard Pompeo'nun UCM hakkındaki paylaşımı alay konusu oldu.

DÜNYA 06.09.2020, 17:25
Mike Pompeo'nun paylaşımı alay konusu oldu!

ABD Dışişleri Bakanı Michael Richard Pompeo, Twitter hesabından, İngilizce kısaltması "ICC" olan Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni (UCM) eleştirmek isteyince alay konusu oldu.

ABD Dışişleri Bakanı Michael Richard Pompeo'nun paylaştığı videoyu, Dışişleri Bakanlığı da Twitter hesabından ICC etiketiyle paylaştı ancak ICC etiketi, İngilizce kısatlması yine ICC olan Uluslararası Kriket Konseyi'nin sosyal medya hesabını karşılıyordu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, dünkü Twitter paylaşımda Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun UCM (Uluslararası Ceza Mahkemesi/ICC) hakkında eleştirilerine yer verdi. Mike Pompeo eleştirilerinde UCM'nin hilekâr bir mahkeme olduğunu, avukatlarının tamamen siyasi ve yolsuzluğa bulaşmış kişiler olduğunu belirterek, UCM avukatlarının Amerika'nın Afganistan'ın özgürlüğü için verdiği savaşa katılan askerleri yargılamakla tehdit ettiğini ve bunu asla kabul etmediklerini kaydediyordu.

Etiket, Uluslararası Kriket Konseyine ait!

Fakat Twitter paylaşımında "@ICC" kullanıcı adıyla etiketlenen hesap, UCM'ye (ICC) ait olmadığı gibi, aynı İngilizce kısaltılışa sahip Uluslararası Kriket Konseyine ait olunca ortaya komik bir durum çıktı. "@ICC" etiketinin UCM'ye (ICC) ait olduğunu zanneden ABD Dışişleri Bakanlığı çalışanları ve Bakan Mike Pompeo, sosyal medya kullanıcıları tarafından alay konusu hâline geldi.

Uluslararası Kriket Konseyi yanıt verdi

ABD Dışişleri Bakanlığının "@ICC" etiketiyle yaptığı paylaşıma cevap veren ICC (Uluslararası Kriket Konseyi) Yolsuzlukla Mücadele Birimi Soruşturma Koordinatörü Steve Richardson, paylaşımında "Hukuk departmanımızı konudan haberdar edeceğim." dedi.

"Paula Weston" isimli bir üye ise, şimdiye kadar Uluslararası Kriket Konseyinde yapılan yolsuzluklar hakkında bilgi sahibi olmadığını, Uluslararası Kriket Konseyi'nin adaletin karşısına çıkması gerektiğini belirterek, "Pompeo çok cesur bir adam." ifadelerini kullandı.

"Kriket demek yolsuzluk demek" diyen "Biddy" isimli başka bir üye ise, kriketin hiçbir anlamının olmadığını, oynamasının 2 gün sürdüğünü ifade etti.

Yorumlar (0)