Midesinden çıkanlar şoke etti: Doktorlar gözlerine inanamadı!

Karın ağrısı şikayeti üzerine hastaneye giden adamın midesinden 63 metal kaşık çıkarıldı. Adamın kaşıkların kafasını kırdığı, yalnızca sap kısımlarını yuttuğu tespit edildi.

DÜNYA 30.09.2022, 11:24 01.10.2022, 09:40
Midesinden çıkanlar şoke etti: Doktorlar gözlerine inanamadı!

Kuzey Hindistan'daki Muzaffarnagar bölgesinde, mide ağrısı şikayeti üzerine hastaneye başvuran adam, tedavi altına alındı.

Midesinden 63 kaşık çıktı

Hiçbir şey yiyemeyen 32 yaşındaki adamın ağrısının nedenini belirlemeye çalışan doktorlar, tomografi ve röntgen taraması yaptı.

İlk aşamada bir tümörden şüphelenen doktorlar taramalar sonucunda adamın midesinde yoğun yabancı madde olduğunu belirledi.

2 saatten fazla süren ameliyatı gerçekleştiren Dr. Rakesh Khurana, “Ameliyatta yabancı cisimlerin çelik kaşık olduğunu gördük. Bu kadar fazla kaşık çıkınca şoke olduk. 63 tane vardı.” sözlerini kullandı.

Kafalarını kırıp, saplarını yuttu

“35 yıllık meslek yaşamımda gördüğüm nadir tıbbi vakalardan biriydi” sözlerine yer veren doktor, adamın kaşıkların kafasını kırdığını ve yalnızca sap kısımlarını yuttuğunu aktardı.

İyileşmesi için yoğun bakıma alınan hasta ise yaklaşık 6 ay evvel metal nesneleri yemeye başladığını ifade etti.

Doktorlar hastanın Pika Sendromu olarak adlandırılan, besin olarak kabul edilmeyen nesnelerin devamlı ve ısrarlı bir biçimde yenilmesi alışkanlığı olabileceğini düşünüyor.

Pika Sendromu

Toprak, kömür, tebeşir ve kil gibi nesneleri yeme alışkanlığı “Pika Sendromu” olarak isimlendiriliyor.

Halk arasında ismi fazla bilinmese de kalsiyum, çinko ve demir eksikliği gibi sebeplerle kişiler bu maddeleri yeme eğilimine giriyor.

Fakat uzmanlara göre bu hiçbir mineralin eksikliğini gidermediği gibi kabızlık, cıva zehirlenmesi ve bağırsaklarda parazit gibi sorunlara yol açabiliyor.

Yorumlar (0)