Microsoft Yunanistan'a 1 milyar dolarlık yatırım yapacak

Microsoft tarafından 1 milyar dolarlık yatırımla Yunanistan Atina'ya üç büyük veri merkezi kurulacağı kaydedildi.

DÜNYA 08.10.2020, 22:23 08.10.2020, 22:26
Microsoft Yunanistan'a 1 milyar dolarlık yatırım yapacak

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından olan Amerika Birleşik Devletleri merkezli Microsoft şirketi, korona döneminde ekonomisi sıkıntılı bir döneme giren Yunanistan’ın yardımına yetişti.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, 1 milyar dolarlık yatırımla Yunanistan’ın başkenti Atina’da üç büyük veri merkezinin kurulacağı bilgisi paylaşıldı.

Yunanistan Başbakanı Miçokatis ve Microsoft tarafından duyurulan gelişmede, bahsi geçen veri merkezlerinde yaklaşık olarak 100 bin kişinin istihdam edileceği bilgisi paylaşıldı.

Bununla beraber Yunanistan ve Microsoft arasında öğrenci eğitim programlarını kapsayacak 9 aylık da bir gizli anlaşma yapılacak.

Microsoft: Ülke ekonomisine güveniyoruz

Akropolis Müzesi’nde düzenlenmiş olan bir basın toplantısında konuşan Microsoft’un başkanı Brad Smith, ‘’Bu mühim yatırım, Yunan halkına, Yunan ekonomisine ve Yunan hükümetine olan güvenimizin bir parçasıdır. Bu yaptığımız yatırım hafife aldığımız bir şey kesinlikle değildir.’’ dedi.

Bununla birlikte Yunanistan koronavirüsün sebep olduğu ağır ekonomik sorunlarla baş edebilmek amacıyla, teknoloji, savuna ve enerji alanlarına daha da fazla yatırımda bulunmak istiyor.

Microsot’un halihazırda 7’si AB’de olmak üzere toplamda 27 ülkede veri merkezi var.

Yorumlar (0)