Microsoft'tan Rusya kararı: Yüzlerce kişi işten çıkarılıyor!

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaş, büyük teknoloji firmalarını da etkilemeye devam ediyor. Yazılım şirketi Microsoft, Rusya’daki yüzlerce çalışanını işten çıkarıyor.

DÜNYA 11.06.2022, 16:26 12.06.2022, 14:53
Microsoft'tan Rusya kararı: Yüzlerce kişi işten çıkarılıyor!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi üzerine Rusya’daki satışlarını durdurma ve operasyonlarını azaltma kararı alan Microsoft'un, Rusya’daki bilinmezlik ve ekonomik şartlar nedeniyle 400 çalışanını işten çıkaracağı belirtildi.

Gelirin yüzde 1'inden azını oluşturuyor

Rusya, Ukrayna’ya işgal harekatının ardından dev teknoloji firmalarının sert yaptırımları ile karşılaştı. Bu firmalardan bir tanesi olan Microsoft’un, Rusya merkezinde kaç kişinin görev aldığı bilinmezken yeni kararın, IBM'in Rusya merkezli iş gücünün tamamının işine son vermesinden sonra geldiği bildirildi. 

Bununla beraber üçüncü çeyrek bildirilerinde Rusya’nın şirket gelirinin yüzde 1’inden azını oluşturduğu belirtilen Microsoft, ''Etkilenen personelle, onlara saygılı bir şekilde davranıldığından emin olmak ve bu zor süreçte tam desteğimizi almak için çalışıyoruz'' açıklamasını yapmıştı.

"Yükümlülüklerini yerine getirmeye devam edecek"

Yeni karar ile beraber büyük ölçüde ülkedeki operasyonlarını azaltan Microsoft, ürün satışlarını durdurma kararına devam edeceklerini ve Rus müşterileri ile sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmeyi sürdüreceklerini açıkladı.

Yorumlar (0)