Miçotakis’ten Erdoğan’a: “Bu düzen bizi birlikte yaşamaya mahkum etti” 

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Doğu Akdeniz Boru Hattı’ndan desteğini çeken ABD’ye karşı dolaylı yoldan sert bir konuşmaya imza attı. Miçotakis, “Onların destek vermemesi hiç önemli değil.” diyerek olayı dünya kamuoyuna “sıradan bir şeymiş gibi” göstermeye çalıştı. Erdoğan ile diyalog hakkında da konuşan Miçotakis, “Biz her şeye hazırız.” şeklinde konuştu. 

DÜNYA 14.01.2022, 16:08 16.01.2022, 10:09
Miçotakis’ten Erdoğan’a: “Bu düzen bizi birlikte yaşamaya mahkum etti” 

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, bir televizyon programına konuk oldu. Soruları yanıtlayan ve gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Miçotakis’e, ABD’nin EastMed’den (Doğu Akdeniz Boru Hattı) desteğini çekmesi soruldu. 

“Hiç önemli değil” 

“Bunun önemli ve konuşulmaya değer bir konu olduğunu düşünmüyorum.” ifadelerini kullanan Miçotakis, EastMed’in bir tür yatırım projesi olduğunu ve önemli olanın da projenin sürdürülebilirliğinin devam etmesi olduğunu aktardı.  



Mısır ile Yunanistan arasında köprü projeleri var 

Mısır’dan Yunanistan’a sıvılaştırılmış doğal gaz taşınması ve Mısır’daki güneş sistemlerinden elde edilen enerjinin önce Yunanistan’a, oradan da Avrupa’ya satılması hakkında olan projelerin EastMed’e büyük rakip olduğunu belirten Miçotakis, ABD’yi kısa sürede “unuttu”. 

Savaş uçakları gelecek hafta Yunanistan’da 

Miçotakis, ülkesinin caydırıcı gücünün bulunduğunu belirtirken savunma sistemlerini daima güçlendirdiklerini ve hatta Rafale tipi savaş uçaklarının ilk teslimatının da gelecek hafta yapılacağını dile getirdi. Yunan Deniz Kuvvetlerinde önemli silahlanma projeleri gerçekleştirileceğini aktaran Miçotakis, ekonomik kriz sebebiyle yatırımların 10 senedir askıda olduğunu; ordunun sistemlerinin gelecek 30 sene içerisinde hak ettiği seviyeye getirileceğini bildirdi. 



“Erdoğan ile görüşebilirim” 

Miçotakis: “Türkiye ile diyalog kapımız hep açık. Biz, sonsuza kadar komşuyuz. Bu coğrafya bizi birlikte yaşamaya mahkum ediyor. Gerilimi de seçebiliriz iş birliğini de. Her şey Türkiye’nin elinde. Benim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kişisel olarak görüşme imkanım her daim mevcut. Her ihtimale hazırız.” 

Yorumlar (0)