Miçotakis: Türkiye'ye dönmeleri gerekiyor

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, iltica talepleri hususunda ulusal politikalarını değiştireceklerini ve karar verme sürecini hızlandıracaklarını vurgulayarak, iltica hakkına sahip olanların ülkede kalacağını ancak sahip olmayanların Türkiye'ye geri dönmesi gerektiğini bildirdi.

DÜNYA 22.08.2019, 10:14 22.08.2019, 10:15
Miçotakis: Türkiye'ye dönmeleri gerekiyor

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, "İltica hakkına sahip olanlar Yunanistan’da kalabilir ancak bu hakkı elde edemeyenlerin, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında yapılan anlaşma gereği Türkiye’ye geri dönmesi gerekiyor." dedi. 

Miçotakis, Paris'te bugün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yapacağı görüşme öncesinde Le Figaro gazetesine verdiği demeçte, Türkiye'nin önemli bir komşu ve NATO ortağı olduğunu vurguladı.

"İltica politikalarında değişiklik gerekiyor"

Göç gibi sorunları çözmek amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çalışmak için sabırsızlandıklarını kaydeden Miçotakis, Avrupa'da iltica politikalarında ve Dublin anlaşmasında değişiklik yapılması gerektiğini ifade etti. 

Miçotakis, Avrupa Birliği'nde (AB) iltica konusunda ortak bir politikanın yürütülmesi gerektiğine dikkat çekti.

İltica taleplerine ilişkin ulusal politikalarını değiştireceklerini ve karar verme sürecini hızlandıracaklarını belirten Miçotakis, "İltica hakkına sahip olanlar Yunanistan’da kalabilir ancak bu hakkı elde edemeyenlerin, AB ile Türkiye arasında yapılan anlaşma gereği Türkiye’ye geri dönmesi gerekiyor." diye konuştu.

Yorumlar (0)