Miçotakis'ten Türkiye mektubu!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Macron ve Merkel'e mektup göndererek Türkiye'ye maddi desteğin mülteci akınlarıyla doğru orantılı olmasını istedi.

DÜNYA 03.04.2020, 17:53
Miçotakis'ten Türkiye mektubu!

Miçotakis, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Makron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’e gönderdiği mektupta, Avrupa Birliği ve Türkiye arasında yeni bir göçmen anlaşması imzalanmasını, bu anlaşmada Türkiye'ye yapılacak maddi desteğin Avrupa'ya göçmen akınlarının azalıp çoğalmasıyla doğru orantılı olmasını teklif etti.

Yunan basınndan Proto Thema gazetesinin verdiği habere göre, Avrupa'ya gelen mültecilerin önlenmesinde Türkiye'nin işi belirleyeceğini ve Yunanistan'ın, Türkiye'yle AB arasında yeni bir protokol imzalanmasını istediğini belirtiyor.

Mektupta, Türkiye'nin mülteci akınlarını tamamen kontrol etme gücüne sahip olduğunu değerlendiren Miçotakis, Türkiye'nin sığınmacıları baskı unsuru olarak kullandığını öne sürdü.

Yeni protokolün temel ilkesinin “daha az akınlar için daha çok finans ve daha büyük akınlar için daha az finans” olduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)