Miçotakis'in kaşıntısı geçmedi! Bir Çin eksikti...

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Doğu Akdeniz'de yürüttüğü faaliyetler nedeniyle Türkiye'yi bu kez Çin'e şikâyet etti. 

DÜNYA 05.09.2020, 15:20 05.09.2020, 15:30
Miçotakis'in kaşıntısı geçmedi! Bir Çin eksikti...

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de gerçekleştirdiği sondaj faaliyetlerinden en çok rahatsız olan ülke Yunanistan...

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, söz konusu faaliyetler sebebiyle Doğu Akdeniz'e ilişkin emellerinin risk altına gireceğini düşünerek, Türkiye'yi herkese şikâyet etmeye devam ediyor.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'ye ait sondaj gemisinin yürüttüğü faaliyetlerin yasal olmadığını ve Doğu Akdeniz'in güvenliğini ve istikrarını tehlikeye attığını iddia ederek, diğer ülkelerden yardım dileniyor. 

Miçotakis, ilk olarak Birleşmiş Milletler'e (BM) başvuruda bulunduktan sonra Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) ile Avrupa Birliği'ne (AB) de gitti. 

Tüm görüşmelerinde Doğu Akdeniz meselesini açan Miçotakis, bu kez Türkiye'yi Çin'e şikâyet etti. 

Miçotakis, Çin Komünist Partisi'nden Yang Jiechi ile Yunanistan'ın başkenti Atina'da cuma günü bir araya geldi. 

Bu görüşmede de Doğu Akdeniz meselesine ciddi zaman ayıran Miçotakis, kaygılarını tek tek anlattı. 

Miçotakis, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler'in (BM) kurallarına aykırı faaliyetler gerçekleştirdiğini belirterek, küstah bir şekilde "ülkemizin tarihî gerçekleri çarpıtan ve coğrafyaya zarar veren bir söyleme sahip olduğunu" iddia etti. 

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerinin bütün enerji ve ticaret yollarını riske attığını ve Yunanistan'ın güvenliğini de tehlikeye soktuğunu ileri süren Miçotakis, kaşıntısını belli edecek ifadeler kullanmaya devam etti.

Miçotakis, Türkiye'nin faaliyetlerini "yasa dışı" olarak nitelendirirken, bu faaliyetlere uluslararası bir tepki verilmesi gerektiğini ekledi. 

Yunan basınında yer alan haberlere göre, Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a her zaman "Provokasyonlara son verin, görüşmeleri başlatın" şeklinde yanıt verdiğini söyledi.

Miçotakis, ayrıca Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmede bulunacağını ve "Türkiye'nin bölgedeki ihlâllerini" anlatan bir mektup vereceğini ifade etti. 

Yorumlar (0)