Miçokatis acil koduyla Avrupa'ya seslendi! "Türklere karşı size güveniyoruz!"

Yunan Başbakan Miçokatis, Türkiye'ye yönelik yapmış olduğu açıklamalarla AB üyesi olduğuna dikkati çekerek Türkiye'nin dayanıklılıklarını test ettiğini ifade etti.

DÜNYA 12.08.2020, 20:45 12.08.2020, 20:52
Miçokatis acil koduyla Avrupa'ya seslendi! "Türklere karşı size güveniyoruz!"

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçokatis, Doğu Akdeniz'de yaşanan Türkiye gerilimine ilişkin acil koduyla ulusa seslendi.

Günlerdir bölgede yaşanan gerilimin ardından konuşma yapan Miçokatis, konuşmasında AB'den destek istemeyi sürdürdü.

Miçokatis yaptığı açıklamada, 'Avrupa ailesinin bir üyesiyiz' deyip Avrupa Birliği'nin Türkiye karşısında kendilerinden taraf olacağı vurgusunu tekrar yeniledi.

"Avrupa ailesinin bir üyesi ve Doğu Akdeniz istikrarının çıpasıyız"

Yunan Başbakan yapmış olduğu konuşmada, "Yunanistan, güçlü ve gururlu bir ülke, Avrupa ailesinin bir üyesi ve Akdeniz'deki istikrarın da çıpası. Uluslararası hukuk ilkelerine ve iyi komşuluk kurallarına sıkıca bağlılığımızı koruyoruz. Herkesle iyi niyet, barış ve iş birliği köprüleri kuruyoruz.

Vatanımız şantaja ve tehditlere boyun eğmiyor. Bununla birlikte provokatif eylemlere de asla müsaade etmeyeceğiz. Bu ilkeli politikayla birlikte Mısır ve İtalya ile müzakereler gerçekleştirip anlaşmalar imzaladık. Anlaşmalarımız Deniz Hukuku ile birebir uyumludur. En zorlu diyalogdan bile korkmuyoruz çünkü tutumuzun meşru olduğunu düşünüyoruz. Bunlarla birlikte gergin bir atmosfer içinde kışkırtıcı bir diyaloğun da anlamsız olduğunu düşünüyoruz." dedi.

"Türkiye dayanıklılığımızı test ediyor"

Avrupa'nın modern ilkelerine Türkiye'nin uygun olmadığını iddia eden Miçokatis, "Türkiye'nin bizim Mısır ile yapmış olduğumuz tamamıyla meşru olan anlaşmaya tepkisi 21. YY'da Avrupa ilkelerini karşılayamadığını gösterir nitelikte.

Dolayısıyla Türkiye, sindirme ve baskı mantığına bağlı oluyor. Bu, başka zamanların mantığı. Aynı zamanda Türkiye bizzat, Libya'daki Trablus yönetimiyle hukuki olarak geçersiz bir mutabakata imza attı. Türkiye daima tekrarladığı meydan okumalarla Avrupa'nın ve Yunanistan'ın dayanıklılığını test ediyor." dedi.

Yorumlar (0)